Vughtse IJsclub organiseert de 23e wielerploegen-tijdrit voor de liefhebbers

Foto: Cees Ringelberg

Op zaterdag 21 september organiseert de VIJC weer een jaarlijkse wieler­ploegentijdrit op het parcours van de parallelweg A2 tussen Vught en afslag Boxtel-Noord.

Zo’n ploegentijdrit is wel iets bijzonders. Dit soort wedstrijden zijn er niet veel terwijl het juist een hele mooie dicipline is: je moet met z’n drieën of vieren de krachten zo goed mogelijk verdelen. Het is een open inschrijving voor heel Nederland. Ons motto is: teamgeest is belangrijk; meedoen is belangrijker dan winnen.

In het verleden hadden we veel Brabantse schaats- en wielerclubs aan de start maar ook bv. de KNSB opleidings-kernploeg en verschillende gewestelijke schaatsploegen kwamen hiervoor naar Vught. Ook onze eigen VIJC-teams zijn weer serieus in training.

Het parcours is precies 7,35 km. lang en bestaat uit een rechte asfaltweg met een aantal wegversmallingen. Aan de Vughtse kant ligt er een lusje klinkerweg en bij Boxtel een scherp keerpunt. Vooral dat keerpunt vergt een combinatie van snelheid en bochtentechniek. Dat topteams ondanks deze keerpunten een gemiddelde van boven de 40 km/uur halen is echte topsport. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur

De afstanden:
< Pupillen t/m 12 jaar: 14,70 km = 2 rondes
< Meisjes en jongens t/m 16 jaar: 22,05 km = 3 rondes
< A-Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar: 29,40 km = 4 rondes
< Dames en Heren (19 – 39 jaar): 44,10 km = 6 rondes
< Masters Dames en Heren (40+): 44,10 km = 6 rondes
Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Deelnamekosten:
< Pupillen: gratis
< Meisjes / jongens: € 12,50
< Junioren- teams: € 20,00
< Senioren (Dames- Herenteams): € 25,00

Aanmelding:
U kunt zich inschrijven door te mailen naar [email protected] en dat kan tot uiterlijk 11 september! Gebruik dit email-adres ook als u meer informatie wilt of kijk op www.vijc.nl.

Hopelijk tot ziens! En als u niet meedoet, is het een mooi spektakel om te komen bekijken. In dat geval zien we u graag als t

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen