39e editie Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

Foto: Dommelbaarzen

Op 23 en 24 november a.s. is het weer zover. De Vughtse basisscholen gaan dan de jaarlijkse strijd in het water aan om schoolzwemkampioen van Vught te worden. Omdat Helvoirt per 1 januari 2020 gemeente Vught wordt, zijn ook de kinderen van de Dr. Landmanschool dit jaar uitgenodigd.

Het Vughtse schoolzwemtoernooi wordt jaarlijks door zwemvereniging “De Dommelbaarzen” georganiseerd en wordt sinds jaar en dag ondersteund door Vakgarage Vught.

Alle kinderen gaan de onderlinge uitdaging aan op de 25 meter vrije slag (borstcrawl), 25 meter schoolslag en de 25 meter rugslag. Naast de individuele zwem-nummers is er ook een vlottenrace en een schoolestafette (6 x 25 meter vrije slag).

Tijdens dit tweedaags toernooi, dat bij LACO Feel Fit Center Vught plaatsvindt, wordt om het hardst gestreden om de felbegeerde bekers en medailles van de Vughtse Schoolzwemkampioenschappen in de wacht te slepen. In 2018 nam basisschool “De Avonturier” de “Van der Ham wisselbeker” mee naar huis door basisschool “De Avonturier” met een nipt verschil te verslaan. Ongetwijfeld zullen de zwemmers van “De Piramide” revanche willen nemen. De andere scholen zullen zich ook niet onverlet laten gaan, dus het beloven twee zeer spannende toernooidagen te worden.

Als vereniging zijn we uiteraard erg benieuwd welke basisschool dit jaar met de titel ervandoor gaat. Alle basisscholen in de gemeente Vught hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen van de organisatie en de aanmeldingen stromen al binnen. Wij heten jou en je school van harte welkom op 23 & 24 november a.s.

Helaas heeft de KNZB besloten om geen provinciale en landelijke schoolzwemtoernooien meer te organiseren. Dat mag de pret uiteraard niet drukken, want de “talent scouts” van De Dommelbaarzen zullen weer twee dagen actief op zoek gaan naar nieuwe zwemtalenten. Wie weet word jij wel uitgenodigd om eens te komen proefzwemmen bij het wedstrijdteam!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen