FC Den Bosch pakt ook drie punten tegen Jong PSV

FC Den Bosch weet de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019 te winnen van Jong PSV. Met doelpunten van Velkov en Rodrigues weten de Bosschenaren de punten in eigen huis te houden!

Onder leiding van Belgische scheidsrechter Denil wordt de thuiswedstrijd tegen Jong PSV in gang gezet. De thuisploeg opent gelijk de aanval. Via de zijkanen kunnen ze de bal voorgeven, maar keeper Roulaux is vooralsnog sta in de weg. Als Verbeek een snelle vrije trap neemt in de richting van Rodrigues, ziet Soulas geen andere mogelijkheid meer dan de bal over de achterlijn te werken. De corner levert niets op. Bouyaghlafen komt in de elfde minuut goed door via de linkerkant én schiet, maar Roulaux pakt de bal uit de hoek. In de zestiende minuut is daar de grootste kans voor de thuisploeg. Een voorzet van Dkidak belandt in eerste instantie op de voet van Rodrigues, daarna via het hoofd, maar de keeper van de bezoekers trekt de ballen uit zijn goal. Als een vrije trap in de 24e minuut op de voeten belandt van Velkov, schiet hij de bal tegen de touwen! 1-0 voor de thuisploeg!

Na de openingstreffer gaat de thuisploeg op zoek naar de tweede goal. Een aanval van Bossche zijde komt voor de voeten van Bouyaghglafen, maar de bal gaat via een been van de bezoekers net over de goal. Als in de 34e minuut aanvaller Madueke door de verdediging soleert, schiet hij knap binnen. De stand is 1-1. Direct na de gelijkmaker gaat FC Den Bosch weer op jacht naar de voorsprong. Schoten van Felida én Rodrigues worden geblokt door een Eindhovense verdediger. Verbeek haalt de achterlijn in de 41e minuut en legt de bal recht op het hoofd van de man in vorm, Rodrigues, en hij kopt de bal achter Roulaux. Net voor rust, 2-1! Dit is ook de ruststand!

Net na rust wordt Van der Steen direct getest. De Haas schiet vanaf rand 16 een bal snoeihard op goal, maar de doelman beukt de bal over de zijlijn. Wéér is de uitploeg gevaarlijk. Dit keer is het Sidibe, maar de bal verdwijnt via Vaïsanen langs de goal. De thuisploeg heeft het lastig in de tweede helft, waarin de bezoekers nadrukkelijk op zoek zijn naar de gelijkmaker. De Bosschenaren gaan met een 2-1 voorsprong de slotfase in.

FC Den Bosch heeft moeite met het bedwingen van Madueke. De snelle vleugelaanvaller schiet tussen twee man door en komt tot een schot, maar deze gaat ver naast. Een kans voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd krijgt Bouyaghlafen de bal op zijn voet, maar hij schiet naast. Na deze actie vervangt Abdullahi de nummer 17 van Den Bosch. Een hele grote kans voor de bezoekers in de 85e minuut.. maar Madueke verzuimt zijn tweede van de avond te maken en schiet de bal naast. FC Den Bosch komt goed weg. In de slotfase komt de thuisploeg niet meer in gevaar en de drie punten blijven in Den Bosch.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.