Tafelvereniging JCV bestaat 70 jaar

Tafeltennisvereniging J.C.V.  viert het zeventigjarig bestaan en dat werd gevierd met een feestdag. Er werd zaterdag gestart om 10.30 uur met een toernooi voor huidige leden en voor oud-leden. Na het toernooi was er een borreluur voor (oud)leden, jeugdleden, donateurs, sponsors en aanhang en vanaf  was 17.30 uur een lopend buffet. De dag werd afgesloten met een Back to the 70’s party.

Foto’s Cees Ringelberg

J.C.V. staat voor Jeugd Centrale Vught en is een club met op dit moment een meer dan 60 jaar oude/jonge geschiedenis. De structuur van de vereniging is in de loop der jaren ingrijpend gewijzigd. Dit geldt zowel voor de wijze waarop de vereniging organisatorisch is opgebouwd, als voor de manier waarop de vereniging in sportief opzicht naar buiten treedt.

In beide gevallen heeft J.C.V. zich in de loop der jaren aangepast aan de veranderingen die zich in de samenleving hebben voorgedaan. Organisatorisch gezien is J.C.V. thans een van de meest vooruitstrevende tafeltennisverenigingen van Nederland. Zo probeert men binnen de Vughtse club er van alles aan te doen om op een zo hoog mogelijk niveau de tafeltennissport te beoefenen. Dat toptafeltennis bij J.C.V. niet ten koste gaat van een plezierige vrijblijvende sfeer, bewijst het grote aantal recreatieve tafeltennissers dat binnen de vereniging naar hartelust een balletje kan slaan.

Saamhorigheid en clubtrouw zijn dan ook nog steeds de pijlers waarop de vereniging leunt.

Speelzaal JCV
JCV een eigen accommodatie. De zaal bestaat uit een zaalgedeelte en een ‘foyer’. In het zaalgedeelte staan uiteraard de tafels opgesteld, terwijl men in de foyer terecht kan voor een drankje. Onder bepaalde voorwaarden kunnen alle leden van de vereniging van maandag t/m vrijdag overdag gebruik maken van het speelgedeelte van het gebouw. Het spreekt voor zich dat het speelgedeelte door de leden uitsluitend mag worden gebruikt voor het spelen van tafeltennis.

Trainen
Trainingsgroepen zijn zoveel als mogelijk ingedeeld naar speelsterkte. Van beginner tot topspeler. Dit geeft de mogelijkheid dat je als speler ook kan groeien. Welke ambitie je ook hebt, ieder lid heeft evenveel recht op het krijgen van training, ongeacht leeftijd of soort lidmaatschap.

Competitie
Op vrijdagavond en gedurende de gehele zaterdag worden de verschillende competitiewedstrijden gespeeld. Hierbij speelt de jeugd op zaterdag; de afdelingsteams ’s ochtends en de landelijke teams ’s middags. Ook de landelijke seniorenteams van JCV spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagmiddag. De senioren in de afdelingsklassen spelen op vrijdagavond. De donderdagavond is de avond van de bedrijfscompetitie.

Openingstijden bar
Op de onderstaande dagen is de bar in de foyer van de speelzaal geopend:
– dinsdag- en donderdagavond (recreanten)
– vrijdagavond (competitie senioren)
– zaterdagochtend en zaterdagmiddag (competitie jeugd)

Clubtenue
Het officiële clubtenue van de vereniging (een rood shirt met embleem en zwarte broek) is tijdens de competitiewedstrijden verplicht. Het tenue is (tegen betaling) verkrijgbaar bij de zaalbeheerder, Eddie van Doorn.

Lidmaatschap
Wie lid wil worden van van JCV dient zich in te schrijven middels het inschrijformulier. Je krijgt te maken met enkele financiële verplichtingen. Voor een gedeelte is de vereniging namelijk afhankelijk van de contributie die zij van haar leden ontvangt. JCV is er trots op dat zij er de laatste jaren in geslaagd is de contributie op een alleszins redelijk bedrag te houden. Voor de betaling van contributie maakt men binnen de vereniging onderscheid tussen vier typen leden.

Jeugdlid basis
– leeftijd tot 17 jaar
– heeft recht op training
– speelt geen bondscompetitie
– heeft wel de mogelijkheid tot het spelen van niet-bondstoernooien

Jeugdlid competitiegerechtigd
– leeftijd tot 17 jaar
– heeft recht op training
– speelt bondscompetitie
– heeft de mogelijkheid tot het spelen van bondstoernooien

Seniorlid basis
– leeftijd 17 jaar of ouder
– heeft recht op training
– speelt geen bondscompetitie
– heeft de mogelijkheid tot het spelen van niet-bondstoernooien

Seniorlid competitiegerechtigd
– leeftijd 17 jaar of ouder
– heeft recht op training
– speelt bondscompetitie
– heeft de mogelijkheid tot het spelen van bondstoernooien

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen