Turners en turnsters op wedstrijd – 5x Brabants Kampioen

Foto: Prins Hendrik

Oost-Brabant stond in het teken van de turnwedstrijden voor onze PH-gymnastiek. In Valkenswaard turnden de dames van Prins Hendrik hun tweede regiokwalificatiewedstrijd. Samen met de resultaten van de eerste kwalificatie, die in december in Vught plaatsvond, wordt later deze week bekend welke sporters door zijn naar de regiofinale.

Tijdens de wedstrijd in Valkenswaard is er ook eremetaal gewonnen door Rinke van der Loo. De PH-turnsters mocht het zilver in ontvangst nemen.

De heren waren dit weekend te vinden en Veldhoven. Naast de Brabantse Kampioenschappen turnden de jongens tot 12 jaar ook hun eerste districtskwalificatie. Hierdoor waren er voor de jonge sporters ook twee uitslagen.

De heren van PH wisten wederom de nodige medailles mee naar Vught te nemen. Sieste Vaes, Robin den Haak, Kaj Brands, Kevin Rutjes en Silvester Assmann hadden zich bekroond tot Brabants Kampioen.

Alex Buisman en Sem Haase behaalden het zilver. Mark Verstijnen, Bruno Pennings, Luc Hooijmans en Joshua veroverden het brons. Dankzij de uitslag van de districtskwalificatie wonnen Kevin (zilver), Alex (brons) en Sem (brons) nog een medaille. Na de tweede districtskwalificatie (16 feb. Weert) wordt duidelijk wie doorstroom naar de landelijke wedstrijden.

Voor de kinderen die geïnteresseerd zijn in de turnsport verwijzen we graag door naar www.ph.nl/gymnastiek/lesrooster. Ook staan er twee turnclinics op Sjors Sportief vermeld waar kinderen uit groep 2, 3 en 4 aan deel kunnen nemen. Voor  meer informatie en inschrijven: www.sjorssportief.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Reacties