FC Den Bosch wint van Jong AZ met 3-0

FC Den Bosch weet in eigen huis met 3-0 te winnen van Jong AZ. In de eerste helft zorgden Bouyaghlafen en Verbeek voor de doelpunten nadat Jacobs de rode kaart ontving na een overtreding op Marques. In de tweede helft zet Laukart zijn naam nog op het scorebord met een doelpunt.

In de 24e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie staan FC Den Bosch en Jong AZ tegenover elkaar in Stadion De Vliert. Een wedstrijd tussen de nummer 12 en nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie. De eerste grote kans dient zich al snel aan. Margaret krijgt de kans om de bal vanaf een meter of 11 binnen te schieten, maar hij schiet ruim over. Hier komt FC Den Bosch goed weg. Ook de tweede kans is voor Jong AZ. Margaret dribbelt het zestien meter gebied in en wil de bal voorgeven, maar de bal belandt achter Sedlaeck. Na een lange bal op Marques belandt FC Den Bosch in een déjà vu. Marques wordt net als vorige week neergehaald en ditmaal wordt Jacobs met een rode kaart van het veld gestuurd. Rodrigues gaat achter de bal staan, maar hij schiet de bal in de muur. Jong AZ moet met 10 man verder. FC Den Bosch trekt ten aanval en dat doen ze met succes. Bouyaghlafen krijgt in de 19e minuut de kans om de scoren te openen én dat verzuimt hij niet. Hij schiet de bal rechts langs doelman Bakker, tussenstand 1-0!

Het was al compact wat Jong AZ liet zien voordat zij met tien man, maar na de rode kaart wordt het nog lastiger om een gaatje te vinden in de defensie. Verbeek krijgt de bal via een hakje aangespeeld door Marques en verschalkt doelman Bakker op dezelfde manier als Bouyaghlafen dat eerder deed, tussenstand is 2-0. FC Den Bosch bepaalt het spel na de rode kaart. Het is vooralsnog eenrichtingsverkeer. Als Felida op de middellijn wordt verrast door Margaret ontstaat er een hoop ruimte voor de bezoekers. Margaret besluit om voor eigen succes te gaan, maar hij stuit op de vuisten van doelman Van der Steen. Dit is het laatste gevaar van de eerste helft, we gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Ook na rust gaat FC Den Bosch op jacht naar een doelpunt. De bal valt na een voorzet op het hoofd van Marques, maar hij kopt de bal recht in de handen van Bakker. Een domper na rust is het geblesseerd uitvallen van Felida, hij wordt vervangen door Laukart. Het is FC Den Bosch dat de bal heeft, maar Jong AZ dat er af en toe op snelheid uitkomt. Beide ploegen kunnen nog geen gevaar stichten in de tweede helft. De tweede helft is niet aantrekkelijk voor het publiek. Met veel balbezit rond de middellijn en weinig kansen is de tweede helft heel wat anders dan de eerste helft.

In de slotfase wordt er wederom gewisseld aan Bossche zijde. Mulders vervangt doelpuntenmaker Bouyaghlafen. Het zit FC Den Bosch ook niet mee in de afronding. Er wordt mooi gecombineerd rond het zestien meter gebied van de bezoekers, maar als er een schot gelost wordt, zit er telkens een been tussen. Tien minuten voor tijd wordt Verbeek neergehaald na een actie. Een vrije trap volgt, maar Rodrigues stuit op de vuisten van Bakker. De doelman van de bezoekers heeft al een hoop ballen gekeerd. In de 82e minuut krijgt Verbeek de kans om vanaf randje 16 de bal binnen te werken, maar hij schiet de bal langs het doel van Jong AZ. FC Den Bosch gaat in de laatste tien minuten nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt. Laukart haalt de achterlijn en geeft voor, maar door het hoofd van een verdediger verdwijnt de bal over de achterlijn. In de daaropvolgende corner scoort Van der Velden, maar scheidsrechter Cantineau keurt het doelpunt af wegens een duwfout. In de laatste minuut viel de 3-0 toch. Na een schot van Mulders viel de bal voor de voeten van Laukart en hij schoof binnen. De eindstand is 3-0.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.