FC Den Bosch wint makkelijk van Roda JC

FC Den Bosch weet met 1-5 te winnen na twee doelpunten van Marques, eentje van Rodrigues en een goal van Van der Velden. Deze overwinning betekent dat de ploeg klimt naar de 11e plaats.

Op vrijdagavond staat Roda JC Kerkrade tegenover FC Den Bosch. Onder leiding van Erik van der Ven schieten de Bosschenaren uit de startblokken. De meegereisde supporters zitten nog maar net op hun stoel en FC Den Bosch komt al op voorsprong. Als een getrapte corner van Verbeek op het hoofd van Van der Velden valt, knikt hij de bal nipt over de lijn. Dit is gezien door scheidsrechter Blank en zo komen de bezoekers op 0-1! Deze voorsprong staat niet lang op het scorebord, want na een overtreding op Deijl gaat de bal op de stip. Marques doet wat er van een spits gevraagd wordt en hij schiet de bal vol overtuiging in de rechterkruising, na zes minuten gespeeld te hebben staan de bezoekers op 0-2 voorsprong! De meegereisde supporters worden verwend! Na iets meer dan een kwartier spelen laat Marques wederom zijn voeten spreken. Vanaf de penaltystip staat Marques vogelvrij en ramt de bal achter doelman Muyters en de stand is 0-3.

De eerste kans voor Roda JC dient zich na 25 minuten aan. Croux komt via de linkerkant het zestien meter gebied van Van der Steen binnen, maar hij schiet de bal hard voorlangs. Na de doelpuntenregen in de beginfase gaat de storm een beetje liggen. Totdat het moment dat Van der Steen er niet lekker uitziet, hij verspeelt de bal voor eigen goal en Ugbo profiteert van deze fout. De stand komt op 1-3. De thuisploeg ruikt bloed en gaat meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Ditmaal komt Croux via rechts door en schiet, maar doelman Van der Steen ligt in de weg. De Bosschenaren slaan de aanval van de Limburgers af en zo gaan we de rust in met een 1-3 voorsprong.

Na rust mag de Bossche ploeg richting eigen publiek de drie punten uit het vuur gaan slepen. Roda JC laat in het begin van de tweede helft meteen zien dat ze doorgaan met hun jacht op de aansluitingstreffer. Van der Steen moet de bal al gelijk voor de achterlijn wegwerken om een doelpunt te voorkomen. In de 57e minuut lijkt er een kantelpunt in de tweede helft te zijn. Schlösser maakt een overtreding op Bouyaghlafen, ontvangt hiervoor een gele kaart, maar die had hij in de eerste helft ook al te pakken. Scheidsrechter Blank stuurt hem vroegtijdig het veld uit. Tegen tien man van Roda JC ontstaat er veel ruimte, maar Bisseck krijgt de kans om de bal uit een vrije trap binnen te koppen. Met een knap reflex trekt Van der Steen de bal uit de goal en tikt hem over de lat. Als FC Den Bosch na een vrije trap snel countert, krijgt Felida de kans om binnen te schieten. Hij treft de paal, maar Rodrigues staat op de goede plek om de bal alsnog binnen te schieten. Met een 1-4 tussenstand lijkt de wedstrijd beslist.

In de 69e minuut wisselt FC Den Bosch direct tweemaal. Brouwers en Laukart vervangen Verbeek en debutant Bergsma. Door een blessure aan de zijde van Roda JC die al drie keer gewisseld hebben én een rode kaart ontvangen hebben, gaan zij de wedstrijd uitspelen met 9 man. In de 76e minuut kopt de ingevallen Laukart een voorzet van Dkidak achter doelman Muytens, stand 1-5. Na deze actie wordt Dkidak vervangen door Lambert.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.