FC Den Bosch wint van Jong FC Utrecht

FC Den Bosch heeft met 3-2 gewonnen van Jong FC Utrecht. De ploeg van Erik Van der Ven kwam twee keer achter tegen de bezoekers uit de Domstad. Een wedstrijd vol kansen leverde Den Bosch drie punten op. Rodrigues zorgde uiteindelijk voor de verlossende drie punten.

Jong FC Utrecht liet de bal rollen in Stadion De Vliert. De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. Verbeek kreeg uit een hoekschop de eerste kans van de wedstrijd. De aanvoerder kreeg de bal voor de voeten, maar het schot mistte precisie. Ook de volgende kans van de wedstrijd was voor FC Den Bosch. Felida dribbelt zich een weg door de verdediging van de bezoekers, dit bleek één man te veel te zijn en de aanval smoorde. Na de eerste 10 minuten was het voor beide ploegen zoeken naar aan gaatje in de defensie. Dit gaatje werd uiteindelijk gevonden door de bezoekers uit de Domstad. De eerste kans voor de bezoekers was gelijk raak, Acheffay schuift de 0-1 binnen. Het antwoord leek snel te komen van de Bossche kant. Een indraaiende voorzet bereikte Marques, de Portugees kreeg van dichtbij de kans op de gelijkmaker maar stuitte op Houweling.

Een kwartier voor rust moest Deijl het veld verlaten, in zijn plaats kwam Brouwers. Rodriques dribbelt een minuut na de gedwongen wissel richting de zestienmeter. De aanvaller wist captain Danny Verbeek te vinden wie doormiddel van een afstandsschot de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. De overhand van de wedstrijd was na dit doelpunt steeds nadrukkelijker voor FC Den Bosch. De ploeg in het blauw was een aantal keer slordig waardoor ze Utrecht een paar keer al onnodig in het zadel hielpen. Ook de tweede grote kans van Jong FC Utrecht was een doelpunt voor de bezoekers, door een slordigheid kwam Arweiler in aanstelling wie de bal ook binnenschoof. De thuisploeg probeerde nog voor de rust de achterstand weg te poetsen. Verbeek was hier het dichtstbij, zijn vrije trap belandde in het zijnet. De uitploeg ging met een 1-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog maar net begonnen en het eerste gevaar in het strafschopgebied van Houweling was al een feit. Een bal in de zestien kwam voor de voeten van Bouyaghlafen wie via een Utrecht verdediger een hoekschop verdiende. Den Bosch bleef heel getergd en vond al snel het net. Een hoekschop werd goed ingekopt door Marques, de Portugees zette 5 minuten na rust de thuisploeg op gelijke hoogte. Ook na het doelpunt vervolgde FC Den Bosch met het aanvallende spel richting de zestien van Jong FC Utrecht. Een kwartier na rust ging de storm van Den Bosch liggen.

De wedstrijd werd na de openingsfase slordig aan beide kanten. Het spelbeeld wat volgde was dat Den Bosch meer de bal had en Jong FC Utrecht op de counter loerde. Dit hield aan tot vijftien minuten voor tijd. Felida gaf vanaf de rechterflank de bal voor, de invallende Laukart weet de kans niet te benutten. Deze kans was wel de aanleiding voor het slotoffensief van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd kwam Den Bosch dan ook voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Keeper Houweling verwerkt de bal voor de voeten van Rodrigues wie deze kans niet onbenut laat. Den Bosch ging de slotfase met een 3-2 voorsprong in. Deze voorsprong leek niet voor lang toen Velanas verwoestend uithaalde naar de kruising, een schitterende snoekduik van Van der Steen voorkwam de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde zo met 3-2.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.