FC Den Bosch wint van Roda JC

In een bloedheet Stadion De Vliert, waar de temperatuur op het veld soms opliep tot boven de 38 graden, boekte FC Den Bosch ook in het derde oefenduel van de voorbereiding een overwinning.

Tegen competitiegenoot Roda JC kwam de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven nog wel op achterstand, maar trok het door twee benutte strafschoppen van Mats Deijl uiteindelijk aan het langste eind (2-1).

Evenwichtig
Den Bosch begon aanvankelijk zonder de (licht) geblesseerde aanvoerders Van der Steen en Van Moorsel maar met de teruggekeerde Van Zutphen in de defensie. Echter sloeg het noodlot al binnen tien minuten toe voor Christophe van Zutphen. Na een sprintduel moest de verdediger opnieuw gehavend het veld verlaten en werd vervangen door Declan Lambert. Met de Australische rechtsachter in het veld wist FC Den Bosch de tegenstander uit Kerkrade prima in bedwang te houden. Het meest opvallende moment in de eerste helft was de knappe poging van Hornkamp, die na een foute pass van Niek Vossebelt de bal in één keer van zo’n meter of 50 over keeper Novakovic heen schoot. Zijn inzet leek tegen de touwen te gaan, ware het niet dat de bal voor de doellijn een harde stuit maakte waardoor hij alsnog over de lat heen zeilde. Ook de Limburgse gasten wisten één keer groot gevaar te stichten. Patrick Pflücke stak handig door de Bossche defensie heen en trof de paal. Hierdoor bleef de stand bij rust steken op 0-0.

Vele wisselingen
Zoals gebruikelijk tijdens oefenduels vonden er in het tweede bedrijf een flink aantal wisselingen plaats bij beide teams. Dit kwam de amusementswaarde in dit geval wel ten goede. Er slopen bij beide teams meer slordigheden in het spel, waardoor er ook kansen ontstonden. Het waren de bezoekers uit Kerkrade die tien minuten voor tijd de score wisten te openen. Sikking had geen antwoord op een fraaie knal van afstand van Livio Milts (0-1). De jonge formatie van Den Bosch liet het er echter niet bij zitten. Slechts vijf minuten later versierde rechtsbuiten Bolsius een strafschop na een goede individuele actie. Aanvoerder Mats Deijl prikte zelfverzekerd dit buitenkansje binnen en tekende daarmee voor de gelijkmaker (1-1). Eén minuut voor het einde van de wedstrijd mocht opnieuw Deijl achter de bal gaan staan vanaf elf meter nadat Lars Miedema profiteerde van chaos in de Roda-defensie en onreglementair naar het kunstgras werd gewerkt door verdediger Leslie Dunkwu. Opnieuw trof Deijl doel vanaf de stip en zette hiermee de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Hierdoor boekte FC Den Bosch opnieuw een overwinning in de voorbereiding. Na eerdere zeges tegen Nivo Sparta (9-0) en De Treffers (5-0) werd nu ook Roda JC aan de zegekar gebonden. Aanstaande dinsdag gaat de ploeg van Erik van der Ven op bezoek in Tiel bij Tweededivisionst TEC.