Golfclub Vught start jeugdcommissie op

Foto: Lisette Broess

Golfclub Vught wil altijd graag nieuwe leden verwelkomen. Volwassenen, maar vooral ook kinderen. Volgens teaching pro Felix Meijer heeft de jeugd in Vught op zijn gat gelegen. En daar moet verandering in komen.

“Golf wordt gezien als een spel voor ouderen, maar kinderen kunnen er ook echt heel veel plezier in hebben. Er is binnen de club nu ook meer draagvlak om een goede jeugdafdeling te hebben. Het is goed voor de club om jeugdleden te hebben. Het helpt tegen de vergrijzing en het is goed voor een gezonde sport op nationaal gebied. Het hebben van veel jeugdleden is een investering in de toekomst.”

Om meer jeugdleden te werven, is Golfclub Vught een jeugdcommissie aan het oprichten. “Ook hebben we een actie gehad van de overkoepelende stichting van de golfclub en de hockeyclub in Vught. Hiermee hebben we twee-en-twintig kinderen enthousiast gemaakt die tot en met december lid zijn. We hopen dat ze het golfen zo leuk vinden, dat ze daarna blijven. De actie is voorbij, maar nieuwe leden zijn altijd welkom. We hebben op de club golfsetjes die nieuwe spelers kunnen gebruiken tijdens de lessen. Zo hoef je niet alles zelf te kopen als je nog niet zeker weet of je kind het wel leuk vindt.”

Op dit moment krijgen de jeugdleden les op zondag van tien tot elf uur. “Hopelijk kunnen we later meer groepen gaan vormen, waarbij we ze op leeftijd kunnen indelen. Het is super mooi als we straks een mooi jeugdplan hebben en meer dan twintig jeugdleden. We hebben nu nog geen clubwedstrijden, maar het zou ontzettend leuk zijn als ze ook competitie kunnen gaan spelen. En je leert niet alleen golfen, maar ook levenslessen omdat je met verschillende leeftijden samen bent op de golfclub. Ook ik leer nog steeds.”

Ook nieuwe volwassen leden zijn altijd welkom in Vught. “We hebben het programma Golfstart. Voor 99 euro krijg je zes lessen in een kleine groep. Aan het einde heb je je baanpermissie en kan je hier de baan op. Je kan je aanmelden in een groepje of op de wachtlijst laten plaatsen om in een ander groepje bijgezet te worden. Je kan ook privéles nemen, maar dat is wel duurder.”

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Felix Meijer via mail: [email protected] of telefoon: 06-83943514.

Lisette Broess

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen