Sport op zondag: Heren Mop winnen eerste competitiewedstrijd

Foto: Pixabay

Het sportseizoen is weer begonnen. De hockeyers zijn gestart met de competitie, de voetballers werken eerst nog wat bekerwedstrijden af. De resultaten van de Vughtse teams waren wisselend dit weekend. Een paar mooie overwinningen, maar helaas ook een paar verliespartijen.

 

Woerden Heren – MOP Heren : 1-5

De mannen van MOP zijn de competitie goed begonnen. Met een ruime overwinning kwamen ze terug uit Woerden. Trainer Jip van Maastrigt: “De kop is eraf. We begonnen aftastend aan de wedstrijd. We zitten in een competitie met teams die we nog niet kennen. Eerst kwamen we met 0-1 achter, maar gelukkig is alles toch nog goed gekomen. Bobby Sips maakte de gelijkmaker en voor rust zette Ruben Garssen ons op voorsprong. In de tweede helft werd de voorsprong vergroot met twee doelpunten van Olivier van de Mortel en een treffer van Christiaan Smits van Oyen. Uiteindelijk zijn we tevreden over het laatste driekwart van de wedstrijd.”

Were Di Tilburg Dames – MOP Dames : 3-0

De eerste wedstrijd van de Vughtse hockeydames ging helaas niet zoals gehoopt of verwacht. Trainer Roeland de Laat: “De eerste helft was gelijk opgaand. Het was niet echt een open wedstrijd met kansen voor beide teams. In de tweede helft kwam Were Di vanuit het niets op voorsprong met een mooi doelpunt. Binnen een paar hectische minuten scoorden ze al de 2-0. We probeerden nog de aansluitingstreffer te scoren, maar dat lukte niet meer. Were Di wist in die fase wel nog een keer te scoren.”

Real Lunet  – SSS’18 : 1-5

Ondanks de vele kansen die de ploeg uit Vught kreeg, werd er geen winst behaald. Trainer Glenn Simon: “In de eerste helft was het wachten op een doelpunt van ons. We creëerden heel veel kansen, maar hun keeper hield echt alles er uit. Die staat volgende week in het Nederlands Elftal. Vijf minuten voor de rust kwamen we door een onterechte penalty op achterstand. Na dit doelpunt konden zij inzakken en op de counter gaan spelen. Na rust misten we eerst zelf een penalty en kregen zij er nog twee mee die ze wel benutten. Guillermo le Couvreur scoorde nog wel de 1-3. Hierna hebben we alles op alles gezet, maar kregen we nog twee doelpunten tegen. Na twee wedstrijden in de beker staan alle teams op een gelijk aantal punten, dus als we volgende week winnen, is er gelukkig niets aan de hand.”

Zwaluw VFC won met 1-9 de uitwedstrijd bij Tongelre.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen