Weinig succes in Vughtse sportweekend

Foto: Pixabay

In het sportweekend van deze week waren de Vughtse clubs niet zo heel erg succesvol. Alleen Helvoirt wist drie punten mee naar huis te nemen. De heren van MOP kwamen niet aan spelen toe vanwege corona.

SVSSS – Helvoirt  2-3

In een spannende wedstrijd wist Helvoirt net op tijd de winnende treffer te maken. Door een fout achterin kwam de ploeg al vroeg op achterstand. Volgens speler Max Meyer was zijn ploeg niet scherp aan de wedstrijd begonnen. “Maar na die achterstand herstelden we snel en scoorde Menno van Hattum twee keer waardoor we op voorsprong kwamen. Dankzij een benutte penalty van SVSSS werd het toch nog spannend, maar Rico de Laat zorgde ervoor dat we alsnog wonnen. Het was spannend, maar ik vond ons wel de betere ploeg en de winst daarom ook terecht.”

Real Lunet – Volkel 1-1

De Vughtenaren begonnen volgens trainer Glenn Simon goed aan de wedstrijd, maar misten te veel kansen. “We kwamen op voorsprong dankzij een doelpunt van Guillermo le Couvreur, maar hadden veel meer moeten scoren. We moeten meer op doel schieten en niet te veel zaalvoetbal spelen. In de tweede helft werd er even niet opgelet en werd de tegentreffer gemaakt. We speelden dominant en kregen veel kansen, maar benutten er te weinig. Op het einde krijgen zij nog een hele grote kans, die gelukkig goed gered werd door onze keeper. Anders hadden we nog verloren ook.”

Tilburg – MOP 2-0

Hoewel de dames van MOP aanvallend speelden, wisten ze de wedstrijd in en tegen Tilburg niet te winnen. Trainer Roeland de Laat: “We waren grotendeels de betere partij en kregen ook de betere kansen. In de tweede helft komen we door een corner op achterstand. Wij bleven wel goed aanvallen, maar scoorden helaas zelf niet. Tilburg wel nog een keer.”

TGG – Zwaluw V.F.C. 3-2

Hoewel Zwaluw de wedstrijd matig begon, was het verlies volgens trainer John Laponder niet terecht. “De eerste twintig minuten speelden we heel matig en kwamen we op achterstand. Daarna herstelden we ons en gingen we wel goed voetballen. Mateo Malbasic scoorde de gelijkmaker uit een vrije trap en binnen twee minuten zette Martin de Laat ons op voorsprong. Op een heel slecht veld, tegen een grote tegenstander was het lastig verdedigen. De gelijkmaker werd gescoord vanuit een corner. Daarbij maakte TGG een overtreding, maar de scheidsrechter floot daar niet voor. Aan het einde scoort TGG nog uit een rebound op een goede redding van onze keeper. Dat was gewoon pech. Het verlies vond ik niet echt terecht. We speelden beter, maar we moeten scherper zijn met de kansen. Maar er is geen paniek. Volgende week gaan we wél winnen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen