FC Den Bosch verliest van koploper

Op een frisse vrijdagavond, dik tweehonderd kilometer ten noorden van ‘s-Hertogenbosch, trad de ploeg van trainer/coach Erik van der Ven om 18:45 uur aan in het Cambuur Stadion voor speelronde 14 in de Keuken Kampioen Divisie. De goede prestatie van Ryan Trotman tegen Jong Ajax werd beloond met een basisplaats. Ook Frank Sturing, die terugkeerde van een blessure,  stond aan de start van het duel in Leeuwarden.

Den Bosch begon brutaal aan het duel met één van de titelkandidaten in de KKD. Binnen twee minuten testte Rik Mulders keeper Sonny Stevens voor de eerste maal. Het bleek een startsein voor een open wedstrijd, waar beide teams de nodigde kansen zouden creëren. Met een compacte organisatie en dynamiek in de omschakeling zorgden de Bosschenaren voor het nodige gevaar en hield het SC Cambuur aardig in toom. In de twintigste minuut beloonde de ploeg zichzelf met de openingstreffer; Ryan Trotman trok de bal voor vanaf de linkerkant, waar de inlopende Kevin Felida simpel de bal achter de Cambuur-doelman schoof (0-1). Nog geen tien minuten later had dezelfde Felida, na prima terugleggen van Meerveld, een tweede Bossche treffer op de schoen. Zijn inzet werd ternauwernood door verdediger Doke Schmidt van de lijn gehaald.

Ook doelman Wouter van der Steen stak in Friesland in een prima vorm. Het laatste kwartier van de eerste helft moest hij meermaals reddend optreden om zijn ploeg op voorsprong te houden. Vijf minuten voor het rustsignaal moest Van der Steen zich toch gewonnen geven. Aanvaller Giovanni Korte ontsnapte aan de aandacht van Ryan Lambert en lobte de bal over de doelman heen voor de gelijkmakende 1-1.

Na de thee ging de thuisploeg nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong. Echter was het opnieuw FC Den Bosch dat het eerste doelpunt leek te maken. Een schot van invaller Moreo Klas kwam in de rebound via Trotman voor de voeten van Hornkamp. Helaas stond Ryan Trotman in buitenspelpositie waardoor het doelpunt geen doorgang kon vinden. De voorsprong voor Cambuur kwam er alsnog: net na het uur verkeek Kevin Felida zich op een voorzet van de rechterkant, nam de bal in voorwaartse beweging aan, maar zag de inlopende Issa Kallon over het hoofd. De aanvaller bediende zijn collega Robert Mühren die simpel de 2-1 op het scorebord wist te zetten. Dezelfde Issa Kallon zette een kwartier voor tijd de eindstand op het bord (3-1).

Volgende week zondag treft FC Den Bosch in eigen huis NEC Nijmegen. De wedstrijd zal om 12:15 uur worden afgetrapt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.