FC Den Bosch speelt gelijk in knotsgekke duel

In een ijskoud Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam Kralingen stond voor FC Den Bosch op zaterdag 30 januari alweer de tweeëntwintigste speelronde op het programma. Een wedstrijd die de boeken in zal gaan als een knotsgek duel.

Voor de rust had de ploeg van interim-duo Van Overbeek en Verhaegh veel moeite om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Excelsior wist dan ook al binnen tien minuten de voorsprong op het bord te zetten. Doelman Wouter van der Steen werkte de bal op onfortuinlijke wijze over zijn eigen doellijn. Na de openingstreffer veranderde er weinig aan het spelbeeld. Excelsior zette Den Bosch vroeg onder druk en had het meest de bal, zonder echt hele grote kansen te creëren. Toch was het opnieuw de thuisploeg die zes minuten voor rust de score verdubbelde. Middenvelder Reuven Niemeijer kopte de 2-0 tegen de touwen.

Direct na het startschot van het tweede bedrijf gingen de Rotterdammers door waar ze gebleven waren. Al binnen twee minuten werd het 3-0 voor Excelsior via Joël Zwarts. FC Den Bosch moest uitkijken dat het geen walk-over zou gaan worden. Het bleef strijdbaar en ging ondanks die dreun ijverig op zoek naar eerherstel. Dat kwam er in minuut 52. Green zette de bal voor, Hornkamp knikte richting tweede paal binnen (3-1). Achteraf bleek deze treffer het startschot voor een legendarische tweede helft. Drie minuten na zijn eerste treffer prikte Jizz Hornkamp opnieuw raak. Dit keer verzilverde hij een strafschop, die Den Bosch kreeg na een overtreding van Excelsior-verdediger Van der Meer op Postema. Den Bosch leek hiermee terug in de wedstrijd te komen.

Een kwartier voor tijd werd er opnieuw een strafschop gegeven door scheidsrechter Dröge. De bal ging op de stip nadat Green achter op de hakken van tegenstander Niemeijer liep. Vanaf elf meter wist Luigi Bruins zijn ploeg op 4-2 te schieten en leken de Kralingers de punten in de tas te hebben. Maar FC Den Bosch gaf zich niet gewonnen; binnen een minuut lobte Hornkamp de bal over keeper Damen heen en bracht daarmee het verschil weer terug naar één doelpunt. Drie doelpunten in één helft van dezelfde speler is iets wat niet vaak voor komt, maar een vierde treffer binnen 45 minuten is al helemaal een zeldzaamheid. Jizz Hornkamp schoot zichzelf vier minuten voor tijd de geschiedenis boeken in door zijn vierde treffer te maken en daarmee de 4-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.