TV Bergenshuizen biedt tennis en padel voor iedereen!

Foto: Bergenshuizen

Op zondag 21 maart opent de Vughtse tennis- en padelvereniging TV Bergenshuizen de poorten van haar park voor iedereen die interesse heeft in tennis en/of padel. Uiteraard rekening houdend met de geldende corona-maatregelen, zowel op als om de banen, zodat het allemaal op een verantwoorde manier plaats kan vinden. De twee sporten zijn in ieder geval bij uitstek corona-proof te beoefenen.

Special tennis en padel
Voor het eerst in haar geschiedenis is er op deze dag een ‘speciale’ ochtend ingepland voor mensen met een beperking, fysiek of verstandelijk, om kennis te maken met tennis en padel en de plannen die TVB heeft op dit vlak. Na een eerste kennismaking met rolstoelpadel vorig jaar op een toernooi voor nieuwe (zomer)leden en introducees zijn er nu serieuze plannen om dit definitief verder op te pakken.

De vereniging heeft de overtuiging dat iedereen de gelegenheid gegeven zou moeten zijn om deze twee mooie sporten te beoefenen. Zeker in de huidige situatie met allerlei restricties die we allemaal voelen. Zowel tennis als padel hebben bewezen uitstekend binnen de maatregelen, buiten en op afstand, beoefend te kunnen worden. Dus werd een werkgroep gevormd en contact gezocht met MOVE Vught voor een eerste verkenning. Met de kennis en ervaring van MOVE zijn de eerste vragen beantwoord en met de ideeën vanuit de vereniging de eerste plannen gemaakt. Tegelijkertijd is er nog voldoende huiswerk te doen, maar juist daar wil de vereniging samen met sporters met een beperking verder aan werken. Om die reden dus de ‘speciale’ ochtend op de Open Dag: sporters kennis laten maken met beide racketsporten en tegelijkertijd samen de interesses en mogelijkheden bekijken. Uiteindelijk wil TVB er voor zorgen dat een beperking geen belemmering is!

Die ochtend zijn er diverse mogelijkheden om de baan op te gaan en met een van de trainers zelf te ervaren hoe leuk tennis en padel zijn. Via (kleine) oefeningen en misschien zelfs al wel een verkort wedstrijdje vooral zelf actief aan de slag. Daarnaast komt voormalig Paralympisch kampioen rolstoeltennis Robin Ammerlaan naar Vught om een balletje mee te slaan op de padelbaan. Bergenshuizen is zo’n beetje de eerste vereniging in Nederland die het special padel oppakt en hij steunt dat initiatief van harte. Een mooie uitdaging voor de deelnemers om hem een puntje af te snoepen.

Dus als je benieuwd bent of zelfs al serieuze interesse hebt, kom dan 21 maart tussen 10.00 en 12.00 uur naar TV Bergenshuizen in Vught voor een kennismaking. Voor rackets wordt gezorgd. Aanmelden vooraf is verplicht (via www.tvb.nl), zodat de opkomst op een goede manier verdeeld kan worden.

Middagprogramma
Na de ochtend is er ook nog een hele middag, die dag bol staat van de mogelijkheden om zelf kennis te maken met tennis en padel. Iedereen uit Vught en omgeving, van jong tot oud, is van harte welkom op het park van TVB. Uiteraard om de baan op te gaan, maar ook om meer te weten te komen over deze gezellige en actieve vereniging. Normaliter een drukke kalender vol activiteiten voor jeugd en senioren, maar afgelopen twaalf maanden was het aanbod beperkt tot onderling tennissen en padellen (de jeugd kon gelukkig nog wel meer ondernemen). Nu staan vrijwilligers van de vereniging weer te trappelen om allerlei sportieve en gezellige activiteiten te organiseren zodra dat weer mag.

De middag is verdeeld in twee blokken van twee uur: het eerste blok (vanaf 12.30 uur) kan de jeugd tennissen en de senioren (18+) padellen en het tweede blok (vanaf 14.30 uur) is het andersom. Op die manier heeft iedereen kans om beide sporten te proberen. Dat kan door proeflessen van de trainers met diverse thema’s, van service tot return en volley, en verkorte onderlinge wedstrijdjes. Bij verregaande interesse ligt er een mooi aanbod klaar om meteen lid te worden van de vereniging en direct vaker de baan op te gaan. Bij twijfel biedt het zomerlidmaatschap voor de maanden juni tot en met september een mooie gelegenheid om eerst eens meer oefenuren te maken.

Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden (ook in de middag gewenst om de drukte op het park goed te kunnen reguleren) is te vinden op de website van de vereniging, www.tvb.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen