Sportweekend: de hockeycompetitie is begonnen

Foto: Pixabay

Het nieuwe sportseizoen is weer begonnen. Waar de voetballers nog bekerwedstrijden afwerken, zijn de hockeyers al aan de competitie begonnen. Voor de dames ging de start heel goed, de heren keerden echter met verlies terug uit Boxmeer.

Laren – MOP (1-6)

De dames van MOP speelden de eerste wedstrijd uit tegen Laren. “Eindelijk weer met publiek en zo normaal als het nu kan, heerlijk.” aldus coach Roeland de Laat. “We speelden een hele goede wedstrijd. Vanaf het begin was het gedisciplineerd en werd er met veel overtuiging gespeeld.” De eerste twee corners gingen er meteen in met treffers van Bo van Kempen en Floortje Arnst. Daarna zette MOP het goede spel door en werd de voorsprong vergroot. Uiteindelijk verloor Laren met 1-6. Amelia Katelaar scoorde de 0-3 en Bo van Kempen maakte het werk af met nog drie doelpunten.

Buren – Zwaluw VFC (0-2)

Zwaluw VFC begon de wedstrijd een beetje slordig, maar herpakte zich goed. Uit een penalty scoorde Quinten van Haaren de openingstreffer. Martin de Laat zorgde voor de 0-2 eindstand. Het was een terechte overwinning voor de club, waar ook twee jonge debutanten hun opwachting maakten. Jeugdspelers Julius Ruijters en Stefan Bezem speelden hun eerste wedstrijd in het eerste.

Real Lunet – Best Vooruit (1-5)

Met een team vol nieuwe, jonge spelers verloor Real Lunet geflatteerd deze bekerwedstrijd. Tien minuten voor tijd stond de ploeg nog maar met 1-2 achter. Coach Glenn Simon: “We maakten de keuze om na de 1-2 om aanvallender te gaan spelen en dat viel helaas verkeerd uit.” Best Vooruit scoorde uit enkele counters en ging er met de winst vandoor. Het Vughtse doelpunt kwam op naam van Enes Sonay.

Helvoirt – Nemelaer (1-4)

Een terecht verlies voor Helvoirt, vond aanvoerder Nick van de Bruggen. “We hebben de tegenstander in de kaart gespeeld. We zijn helaas nog niet wat we moeten zijn, maar over twee weken begint de competitie en dan staan we er.” Het enige doelpunt van de Helvoirtenaren kwam op naam van Collin van de Bergh, die zijn 250ste wedstrijd voor Helvoirt speelde.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen