Sportweekend: voetbalcompetitie van start gegaan

De voetbalcompetitie is begonnen met succes voor Zwaluw VFC en VV Helvoirt en een gelijkspel voor Real Lunet. Bij de hockeyers van MOP was er weer wisselend resultaat. De heren verloren hun wedstrijd van Liberty en de dames wonnen overtuigend van Terriërs.

EVVC – Helvoirt (0-4)

Na een dramatische reeks bekerwedstrijden, is Helvoirt de competitie wel heel goed begonnen. In Vinkel werd een overtuigende overwinning behaald. De ploeg begon al direct goed en kreeg snel de eerste kansen. Door een treffer van Jeroen de Bever kwamen de Helvoirtenaren al snel op voorsprong. De score had al eerder uitgebouwd moeten werden, maar dat gebeurde uiteindelijk pas in de tweede helft. Rico de Laat (2 keer) en Collin van de Bergh zorgden voor de eindstand van 0-4.

Zwaluw V.F.C. – FC Schadewijk (2-0)

Ondanks vijf zware blessures in het team, kende Zwaluw V.F.C. een mooie competitiestart. De wedstrijd ging gelijk op. FC Schadewijk was sterker aan de bal, maar creëerde geen kansen. Dat deden de Vughtenaren wel en met doelpunten van Boaz Kuper en Mateo Malbasic werd de winst binnengehaald.

RKVV Volharding – Real Lunet (2-2)

De Vughtenaren kenden voor de start van de wedstrijd veel pech. Een van de spelers moest op het laatste moment ziek afbellen en twee andere spelers vielen tijdens de warming-up geblesseerd uit na een onderlinge botsing. Door een verdedigingsfout kwam Real Lunet op achterstand, maar al snel scoorde Enes Sonay de gelijkmaker. Na rust kreeg Ruud Kooijman al snel zijn tweede gele kaart en moest de wedstrijd verlaten. De Vughtenaren kregen wel kansen, maar waren niet scherp genoeg in het benutten ervan. Volharding kwam dankzij een goede corner op voorsprong. Vanuit een counter kon Enes Sonay opnieuw de gelijkmaker. Door hard te werken, bleef dit ook de eindstand.

MOP Dames – Terriërs Dames (4-0)

Opnieuw een goede overwinning voor de Vughtse hockeysters. In een goede wedstrijd had MOP de hele tijd overwicht. Na de eerste treffer van Bo van Kempen uit een corner, kwamen er nog meer kansen, maar dat leverde geen treffers op. Na de rust lukte het scoren wel en werd de voorsprong uitgebreid. Bo van Kempen en Tess Olde Loohuis scoorden uit een corner en Emmely Becker maakte het werk af met een goed velddoelpunt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.