FC Den Bosch verliest in slotfase van Telstar

De kansen om een resultaat uit het vuur te slepen in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar waren er wel degelijk. Toch stond FC Den Bosch 94 minuten opnieuw met lege handen en moest het wederom een late tegentreffer slikken. De gasten uit Noord-Holland gingen er in de 93e minuut alsnog met de volle buit vandoor.

Over de eerste 45 minuten van de wedstrijd valt achteraf weinig te beschrijven. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, kregen wat kleine mogelijkheden, maar dat scheidsrechter Dröge voor de rust floot met een 0-0 tussenstand zal niemand hebben doen verbazen.

Ook in de tweede helft was het spel van beide ploegen moeizaam. FC Den Bosch leek Telstar direct na rust bij de strot te willen grijpen, zonder echt door te knijpen. Doelpogingen van Ahannach en Kuijpers konden doelman Ronald Koeman jr. niet echt in de problemen brengen. Na het inbrengen van een tweede spits in de persoon van Preben Stiers probeerden de Bosschenaren met opportunistisch voetbal de defensie van Telstar meer aan het wankelen te krijgen. Verder dan een poging van diezelfde Stiers, waarbij de bal uiteindelijk ruim naast het doel belandde, kwam het niet. Vlak voor het eindsignaal was het wederom de ingevallen Belg met een hoofdrol; de spits stormde op het vijandelijk doel af, werd van de bal gelopen en dacht een hoekschop mee te krijgen. Tot verbazing van iedereen in het stadion gaf de leidsman een achterbal. De doeltrap werd snel genomen, waardoor de Bossche organisatie nog niet op orde stond, met als gevolg dat uiteindelijk Telstar-aanvaller Rein Smit zichzelf tot matchwinner wist te kronen door vrij simpel de winnende 0-1 binnen te schieten. Een domper van jewelste voor Jack de Gier en zijn ploeg. De trainer/coach kreeg wegens aanmerkingen op scheidsrechter Dröge ook nog een gele prent gepresenteerd.

Al met al opnieuw een vervelende avond voor FC Den Bosch. De ploeg zakt door dit resultaat af naar de 19e positie op de ranglijst. Met een uitwedstrijd bij periodekampioen ADO Den Haag op het programma kunnen De Gier en zijn manschappen de borst natmaken.