FC Den Bosch geeft 0-3 voorsprong weg

De laatste uitwedstrijden in Dordrecht riepen voorafgaand goede herinneringen op bij menig Bosschenaar. Vorig seizoen won FC Den Bosch nog met 2-6 in een knotsgek duel. Een benaming die prima past bij de wedstrijd in speelronde 12 van de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch was heer en meester in de eerste helft, ging rusten met een comfortabele 0-3 tussenstand en stapte uiteindelijk na 90 minuten met slechts één punt van het veld.

Het ging van een leien dakje in de eerste vijfenveertig minuten in Dordrecht. Van Beijnen zette Den Bosch al snel op voorsprong. In de tiende minuut schoot de opgekomen rechtsachter van dichtbij de bal via de onderkant van de lat achter doelman Bossin. Na de vroege 0-1 drukte FC Den Bosch goed door. Het had slechts drie minuten nodig om via Roy Kuijpers op een 0-2 voorsprong te komen. De buitenspeler dook op achter de Dordtse defensie en schoof de bal prima achter de doelman. Als kers op de taart werkte FC Dordrecht-verdediger Toine van Huizen de bal tien minuten voor het rustsignaal ook nog achter zijn eigen doelman, waardoor FC Den Bosch met een ruime 0-3 tussenstand de pauze in ging.

Ook in de tweede helft was er lang geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Jack de Gier. De thuisploeg leek het geloof in een resultaat te zijn verloren. Tot in de 68e minuut de ingevallen Alessio Miceli zijn elftal aan een aansluitingstreffer hielp. Van dichtbij verschalkte hij Van der Steen en bracht de hoop in Dordtse harten terug. FC Dordrecht leek uit de dood te zijn herrezen en kwam enkele minuten later zelfs terug tot 2-3. Van Grunsven leverde de bal simpel in bij een Dordtenaar, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Stijn Meijer kwam, die niet twijfelde en raak schoot. Na de treffer van Meijer voelde je de bui al hangen; in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een inworp. Van Huizen slingerde de bal met een lange worp voor het Bossche doel, de defensie knikte in eerste instantie de bal weg, waar op rand zestien opnieuw Alessio Miceli stond te wachten en met een knappe volley zijn tweede treffer scoorde en daarmee alsnog FC Dordrecht op 3-3 wist te zetten.

De Gier was witheet na afloop en kon zijn woede maar amper onderdrukken voor de camera. Een gelopen wedstrijd, waarin FC Den Bosch met 0-3 ging rusten, toch nog uit handen geven door persoonlijke fouten, dat mag met recht een flinke deceptie genoemd worden. Aanstaande dinsdag spelen we opnieuw een wedstrijd. In Kerkrade staat dan de eerste ronde van de KNVB Beker op het programma.