Sportweekend: dubbel programma voor de voetballers

Tijdens het afgelopen sportweekend kwamen de dames van MOP voor de laatste keer dit seizoen in actie. De ploeg verloor met 4-0 van Tilburg. De voetballers speelden zowel donderdag als zondag een competitieronde, met wisselende uitslagen.

DVG – Zwaluw V.F.C. (0-1)

Zwaluw V.F.C. speelde een goede eerste helft, maar wist niet te scoren. Na rust kregen de Vughtenaren minder kansen, maar viel er toch een doelpunt. Julius Emmanuel bezorgde zijn team met zijn treffer de overwinning. “De drie punten zijn het belangrijkste. We doen nu nog steeds mee in de strijd om de nacompetitie.” aldus trainer John Laponder.

Zwaluw V.F.C. – R.K.T.V.C. (7-0)

Donderdag speelde Zwaluw V.F.C. een goede wedstrijd. Voor rust werd er maar één keer gescoord, maar na de pauze liep het aantal treffers snel op. Na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Martin de Laat en Tommy Kreté scoorden twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Ruben Taks, Quinten van Haaren en Matthijs Bezem.

V.V. Helvoirt – E.V.V.C. (3-0)

Een aantrekkelijke eerste helft leverde voor beide partijen geen doelpunten op. Na rust was het wat saai en de wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen. Maar in de 83e minuut kwam Helvoirt toch ineens tot scoren. Uit een hoekschop kwam de bal terecht op het hoofd van Menno van Hattum die binnenkopte. Vier minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld toen, de net ingevallen, Bram Teurlinx een rebound inschoot. In de blessuretijd werd er zelfs nog een derde keer gescoord, dit keer door invaller Max Verbeek.

V.V. Helvoirt – CHC (0-2)

In de donderdagwedstrijd hield Helvoirt lang stand tegen CHC en mocht even hopen op een stunt. Voor rust was CHC duidelijk de bovenliggende partij, maar doelpunten kwamen er niet van de Bosschenaren. Helvoirt scoorde wel, maar het doelpunt van Rico de Laat werd afgekeurd. In de tweede helft speelde Helvoirt sterker en kwam opnieuw tot scoren. Maar ook nu werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. CHC nam ondertussen het initiatief weer over en kreeg wat kansjes. Het duurde echter tot de vijfenzeventigste minuut tot er uiteindelijk een doelpunt viel. Acht minuten later viel de beslissing toen CHC  opnieuw scoorde.

R.K.S.V. Venhorst – Real Lunet (5-0)

Real Lunet hoefde deze zondag niet op te komen draven, want het was vrij geroosterd. Donderdag werd er wel gespeeld en dat liep niet helemaal goed af. In de beginfase kwam Real Lunet er enkele keren gevaarlijk uit, maar daarna nam Venhorst het initiatief over. Net voor rust leidde dat tot de openingstreffer van de thuisploeg. Nu rust ging het ineens snel met de doelpunten en na negentig minuten keek Real Lunet tegen een zware nederlaag aan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.