De competitie in het voetbal begint weer

Foto: Kees Vos fotografie

Zondagmiddag gaan de voetballen weer rollen in de competitie. Wat zijn de wijzigingen in de teams van Zwaluw V.F.C., Real Lunet en V.V. Helvoirt en welke ambities hebben ze?

Zwaluw V.F.C. speelt de eerste wedstrijd thuis tegen het Tilburgse ZIGO, een nieuwe tegenstander voor de Vughtenaren. Coach John Laponder heeft enkele wijzigingen in zijn team ten opzichte van vorig jaar. “Drie van de oudere spelers zijn gestopt (Kevin Venrooij, Rick de Windt en Patrick Strik). Daarvoor in de plaats zijn enkele spelers uit de jeugd onder negentien doorgeschoven. Ook hebben we versterking gekregen van Dylan Laponder en Dennis van Nistelrooij. Helaas hebben we nog wel enkele zwaar geblesseerden, waaronder Boaz Kuper en Mateo Malbasic. Die laatste heeft in de voorbereiding zijn kruisband afgescheurd en zal waarschijnlijk het hele seizoen niet in actie komen.”
Laponder wil dit seizoen in ieder geval weer meedoen om de prijzen. “Hopelijk kunnen we dit jaar wel de stap omhoog maken. We hebben een goede voorbereiding gehad met goede oefenwedstrijden tegen enkele tweedeklassers. Ook zijn we een ronde verder in de beker, maar dat was tegen vierdeklassers. Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

V.V. Helvoirt

Het team van V.V. Helvoirt is nagenoeg hetzelfde gebleven. “Alleen Collin van de Bergh is gestopt, maar verder is alles hetzelfde gebleven.” aldus speler Nick van de Bruggen. “De eerste wedstrijd is thuis tegen CHC, een goede ploeg. Zij moeten, want ze willen graag promoveren. Ze zullen waarschijnlijk meer druk zetten, maar hopelijk kunnen wij met een goede tegenaanval iets doen. Met de nieuwe degradatieregels is het voor ons heel belangrijk om dit seizoen bij de eerste acht te komen. Als dat lukt, dan hebben we het deze competitie goed gedaan.”

Real Lunet

Bij Real Lunet is bijna niets hetzelfde dit seizoen. Carol Derby heeft het trainersstokje overgenomen van Glenn Simon. Derby was tussen 2007 en 2013 ook al hoofdtrainer van de Vughtenaren. “Van het team zijn nog drie spelers over van de basisgroep van vorig jaar. Sommigen zijn gestopt en anderen naar andere clubs gegaan. We hebben een paar nieuwe spelers uit de jeugd en de rest komt van andere verenigingen.”
De eerste wedstrijd is meteen tegen een van de titelkandidaten: Emplina. “De competitie begint voor ons eigenlijk iets te vroeg, want het team moet echt nog op elkaar ingespeeld worden. Maar als we de eerste maanden goed doorkomen, willen we toch gaan verrassen. Er zijn meerdere titelkandidaten, maar ik hoop dat wij toch ergens een periode kunnen pakken. Ik heb er vertrouwen in.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen