FC Den Bosch naar volgende ronde KNVB Beker

Op bezoek in Veenendaal trapte FC Den Bosch de bekercampagne af tegen G.V.V.V.. Op Sportpark Panhuis wist FC Den Bosch een slechte eerste helft om te zetten in een overwinning. Doelpunten van Van Grunsven, Möller en Maas zorgden ervoor dat FC Den Bosch in de koker zit bij de loting voor de tweede ronde.

Waar FC Den Bosch tegen Willem II en Jong AZ tweemaal binnen 2 minuten op voorsprong kwam, was het vandaag de tegenstander met de vroege score. Al binnen 2 minuten schoot Justin Spies de 1-0 tegen de touwen. Een snelle tegenaanval op aangeven van oude bekende Barry Maguire was de aanleiding voor de openingstreffer. Na de vroege voorsprong bleef de thuisploeg de druk opvoeren. In het eerste kwart van de wedstrijd waren de kansen voor G.V.V.V.. Genrich Sillé en Quincy Veenhof kregen de grootste kansen. Na 20 minuten was de eerste kans voor Sillé om de score te verdubbelen. De buitenspeler kwam vrij voor de goal, maar schoot de bal tegen Wouter van der Steen aan. enkele momenten later kwam Veenhof 1-op-1 met Van der Steen. De middenvelder zette knap door vanaf het middenveld, snelde richting de goal, maar  schoot de bal wild over en naast het doel.

Kansen voor FC Den Bosch waren er ook, later in de eerste helft. Na ruim een half uur spelen vond Evan Patoulidis ruimte aan zijn linkerkant. Een hoge voorzet kwam perfect op het hoofd van Faris Hammouti. De middenvelder kopte naar de grond, maar doelman Van Kouwen kon de bal pakken.

Jack de Gier greep in na de eerste helft. In de rust bleven Dylan Ryan en Evangelos Patoulidis achter in de kleedkamer. Nikolaj Möller en Teun van Grunsven vielen in.

In de tweede helft was het FC Den Bosch dat uit de startblokken schoot. Uit een hoekschop van Danny Verbeek kopte Teun van Grunsven, met zijn eerste balcontact, de bal in het doel. 1-1 na 47 minuten spelen.

Kansen voor de thuisploeg, bleven komen. Enkele minuten na de gelijkmaker van FC Den Bosch had Quiermo Dumay de 2-1 voor het inschieten. Dumay had in de 16 de ruimte om uit te halen met rechts, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Wouter van der Steen.

Beide ploegen waren in de tweede helft wat mer in evenwicht. Toch pakte FC Den Bosch de leiding. Nikolaj Möller stoomde vanaf de middellijn richting het vijandelijke doel. De spits zette 3 tegenstanders opzij en rondde knap af. Dit is voor Möller de eerste van het seizoen.

Voor wie het ook de eerste van het seizoen was, was Stan Maas. De linkervleugelverdediger, die in de laatste weken zichzelf verzekerde van een basisplaats, stoomde mee op naar voren. Een ouderwetse scrimmage ontstond voor de goal, nadat meerdere pogingen geblokt werden in de doelmond. Maas stond uiteindelijk op de goede plek en tikte de 3-1 binnen.

Een kleine tien minuten voor tijd leek G.V.V.V. de aansluitingstreffer te maken. Ilias Latif schoot van dichtbij binnen, maar de vlag was omhoog voor buitenspel.

Van een slotoffensief was geen sprake meer richting het einde van de wedstrijd. De overwinning kwam niet meer in gevaar, waardoor FC Den Bosch zich mag opmaken voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.