Sportweekend: spreekkoren ontsieren wedstrijd Real Lunet

Foto: Kees Vos Fotografie

De wedstrijd van Real Lunet in Rijen werd ontsierd door racistische en andere kwetsende spreekkoren door de Rijense aanhang. Zwaluw V.F.C. sloot een hele goede week af met winst. V.V. Helvoirt zag een voorsprong verdampen en verloor uiteindelijk met ruime cijfers.

Rijen – Real Lunet: 2-1

“De uitslag van deze wedstrijd deed er na afloop niet toe.” vertelt een teleurgestelde Serge van der Linden. “Zo erg als deze dag heb ik spreekkoren nog nooit meegemaakt. Onze grensrechter barstte zelfs in tranen uit. Dit is heel erg triest. De scheidsrechter wilde de wedstrijd niet staken uit angst voor escalatie. Hij zal wel een rapport naar de KNVB sturen en dat ga ik zelf ook doen. Hopelijk gaan ze een rapporteur langs sturen om te kijken wat er daar allemaal gebeurt.” De wedstrijd zelf verliep best redelijk. “Het afmaken van de kansen blijft een probleem. Enes Sonay zette ons na een 1-0 van Rijen weer op gelijke hoogte, maar uiteindelijk scoorden zij in de slotfase toch de winnende goal. Wij eindigden met tien man na een rode kaart voor een vermeende elleboogstoot. Zelfs de tegenstander zei echter dat dit onterecht was. Rechtstreekse degradatie valt niet meer te ontlopen, maar op een dag als vandaag is voetbal maar een spelletje.” De eerstvolgende wedstrijd van Real Lunet is pas op 14 mei, uit tegen Gilze.

Zwaluw V.F.C. – F.C. Tilburg: 2-0

In Vught heerste grote blijdschap afgelopen week. Zwaluw V.F.C. won afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd van eersteklasser Beek Vooruit en mag nu de halve finale spelen. Ook de competitiewedstrijden werden gewonnen, waar directe concurrent Nieuwkuijk twee keer punten liet liggen. De ploeg kan nu als koploper de competitie gaan beslissen. “We speelden tegen Tilburg onze slechtste wedstrijd van het seizoen, maar we wonnen wel.” Coach John Laponder was realistisch maar blij. “We hebben donderdag een enorme prestatie geleverd en dat was nu te merken. Wij kunnen niet twee keer in de week zo voluit gaan. Dan is het fijn dat je als tegenstander een ploeg krijgt waar we niet zo voluit hoeven te gaan. Mathijs Bezem maakte na een half uur de openingstreffer en Stefan Moes maakte tien minuten voor tijd het karwei af.” Komende zondag speelt Zwaluw V.F.C. uit tegen Haarsteeg.

V.V. Helvoirt – SVSSS: 1-4

Zowel de Helvoirtenaren als de tegenstander strijden nog om nacompetitie te ontlopen. Die strijd was op het veld duidelijk zichtbaar. Helvoirt begon goed aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de betere ploeg. Na een half uur spelen kwam de ploeg verdiend op voorsprong door een doelpunt van Jeroen de Bever, wiens schot van richting veranderd werd. Na rust was het echter binnen een minuut al gelijk en kantelde het wedstrijdbeeld. Helvoirt kreeg nog een goede kans om weer op voorsprong te komen, maar mistte, waarna SVSSS wel drie keer scoorde. Komende zondag moet Helvoirt aantreden in Empel tegen de aanstaande kampioen Emplina.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen