FC Den Bosch verliest in Apeldoorn van Go Ahead Eagles

Zaterdagmiddag om 12 uur trapte FC Den Bosch in Apeldoorn voor de besloten oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. Het eerste uur domineerde FC Den Bosch het spel, maar ondanks een 0-1 voorsprong werd er verloren. 2-1.

De eerste 10 minuten in Apeldoorn beginnen intensief, echter blijft het na wat enkele uitbraken vanuit FC Den Bosch nog 0-0. De meest kansrijke uitbraak van de wedstrijd vind plaats na 20 minuten voor de ploeg uit Deventer echter weet Gyamfi hier met een sliding hier een stokje voor te steken.

Na 25 minuten doet de eerste grote kans voor de mannen uit Den Bosch zich aan. Een lange bal vanuit het middenveld weet de aanvaller Kacper Kostorz 1-op-1 met de keeper niet te benutten. De eerste gele kaart valt in de 33ste minuut na een forse overtreding van Thibo Baeten op de verdediger Dennis Gyamfi. Na een korte behandeling kan de wedstrijd verder.

Met nog 5 minuten te gaan krijgt Bosschenaar Vieiri Kotzebue een kans. De aanvaller schiet met zijn linkerbeen, vanaf de linkerkant maar de doelman Plogman weet het schot te keren.

Op slag van rust komt FC Den Bosch op voorsprong. Na een goede actie van Rik Mulders op het middenveld vanaf de linkerkant wist hij de val af te geven aan Kotzebue. Zijn schot wist de keeper nog te houden. De rebound was voor Kacper Kostorz, die de score wist te openen. Direct hierna klonk het fluitsignaal, waardoor FC Den Bosch met een voorsprong de rust in ging.

Na de gewoonlijke pauze van een kwartier komen beide ploegen weer in actie. FC Den Bosch maakt in de eerste fase na de rust het meest aanspraak op een doelpunt. Via een lage voorzet van Dennis Gyamfi komt de bal bij Anass Ahannach die twee pogingen krijgt om de score te verdubbelen. Zijn eerste inzet wordt gekeerd, zijn tweede poging belandt op de paal. Kort na deze uitgelezen mogelijkheid ontvangt Yuya Ikeshita zijn tweede gele kaart. Hij moet het veld verlaten, maar na kort overleg mag FC Den Bosch toch met 11 man door. Shalva Ogbaidze komt er in als vervanger.

Go Ahead Eagles wisselde na een uur het gehele elftal, op de keeper na. Tien nieuwe veldspelers betraden het veld. Ook FC Den Bosch startte vanaf dat moment met wisselen. Nick de Groot komt erin voor Gedion Zelalem en Delvechio Blackson stapt binnen de lijnen in plaats van Teun van Grunsven. Even later komt ook Bart Kemmeren het veld in voor Victor van den Bogert.

De nieuwe namen van Go Ahead Eagles weten uiteindelijk het verschil te maken voor de thuisploeg. Oliver Edvardsen en Willum Willumsson weten richting het einde de wedstrijd over de streep te trekken.

Via Anass Ahannach krijgt FC Den Bosch in de absolute slotfase nog de kans om gelijk te maken. Hij gaat in z’n eentje op de goal af na een goede bal van achteruit. Vanuit een goede positie wist de invaller geen doel te treffen.

Zo verliest FC Den Bosch nipt van Go Ahead Eagles. Volgende week oefent FC Den Bosch bosloten tegen Beerschot.