Krisztián Hegyi op huurbasis naar FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

De Hongaarse doelman Krisztián Hegyi wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Engelse West Ham United. De 21-jarige doelman, die bij de Hongaarse nationale U21-ploeg aanvoerder en eerste keus onder de lat is, sluit per direct aan bij de selectie van FC Den Bosch.

Hegyi vertrok op 16-jarige leeftijd naar West Ham United, waar hij vanaf dat moment speelde voor de U18 en U21 teams van de Engelse club. Ook maakte hij op trainingen en in wedstrijdselecties regelmatig onderdeel uit van het eerste elftal. In de zomer van 2023 werd hij verhuurd aan Stevenage FC, in de Engelse League One.

Krisztián Hegyi: “Ik heb zin in om te starten bij FC Den Bosch. Het is voor mij een nieuwe omgeving waarin ik me kan laten zien en ontwikkelen. Omdat de manier van spelen me aantrekt in combinatie met de hoe de coaches naar het spelletje kijken, heb ik gekozen voor FC Den Bosch. Ook heb ik gehoord dat Den Bosch een prachtige stad is en de club een mooie, fanatieke achterban heeft. Dat waren ook belangrijke factoren bij het nemen van mijn beslissing.”

Yousuf Sajjad: We zijn erg blij om de overstap van Krisztián aan te kondigen. Als aanvoerder van Hongarije U21’s, West Ham U21 en een speler die hoog gewaardeerd wordt binnen de eerste elftallen van Hongarije en West Ham, halen we iemand binnen die voor stabiliteit kan zorgen op een cruciale positie. Krisztián heeft ook ervaring opgedaan in de Engelse League One, maar kon geen consistentie bereiken wat betreft wedstrijden met als belangrijkste reden een druk interlandschema waarin hij zijn positieve impact voortzette. We moeten ons er altijd van bewust zijn dat we in elke transferperiode spelers kunnen zien vertrekken, dus het is onze taak om vooruit te plannen, vooral op deze positie. We moeten er ook voor zorgen dat we de beste keuzes maken binnen de grenzen van ons budget. Wij geloven dat we dat met Krisztián hebben gedaan.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen