FC Den Bosch en Roda JC scoren niet in de kou

Op 19 januari speelde FC Den Bosch voor het eerst thuis in 2024. In een wedstrijd met weinig tot geen kansen kwam er geen beslissing en werden de punten verdeeld.

Tomasz Kaczmarek maakte een aanpassing in de basisopstelling vergeleken met de elf mannen die tegen Jong PSV aan de aftrap stonden. Kotzebue begon waardoor Ogbaidze naar de bank werd gezet. Naast hem op de bank zat een opmerkelijke speler. Na lang blessureleed kon Ahannach eindelijk deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Na 17 minuten kwam doelman Hegyi onder druk te staan. Maar een afstandsschot en een gekraakt schot waren voor hem geen enkel probleem. In deze fase van de wedstrijd waren beide ploegen vooral zoekende. Mislukte acties op het middenveld en langzaam aanvallend spel zorgden dan ook voor weinig sensatie.

Het eerste gevaar van Bossche kant kwam in de 26e minuut. Kalinauskas dribbelde ver richting het strafschopgebied en had de keuze om voor te geven of om te schieten. Hij koos voor het laatste, maar zijn schot ging helaas naast.

Kort voor rust was iedereen ervan overtuigd dat Gyamfi met een overtreding naar de grond ging in het zestienmetergebied. Alleen scheidsrechter Nagtegaal zag het anders en gaf niks.

Dit moment betekende wel de start van een periode waarin FC Den Bosch veel druk uitoefende op de Limburgers. Paar schoten die tegengehouden werden, paar corners die net niet goed vielen en wat creatieve acties die net niet lekker uitpakte. Een ding was wel zeker. Roda JC was het even kwijt vlak voor rust.

De Bosschenaren gingen rusten met een stand van 0-0 en wisselden daarin twee keer. Roda JC wisselde niet in de rust.

De tweede helft kwam langzaam op gang, maar na een verre inworp van Nick de Groot viel de bal goed voor Kalinauskas in het strafschopgebied. Die kapte mooi zijn tegenstander en haalde verwoestend uit met links. Jammer genoeg miste zijn knal richting en werd de doelman dus niet getest.

Roda JC liet zich ook weer zien in de 64e minuut. Na twee corners belandde de bal bij Kongolo. Die schoot keihard, maar wist zijn knal niet laag te houden waardoor de bal over ging.

Na lang wachten was het tegen Roda JC eindelijk weer zover voor Ahannach. In de 80e minuut mocht hij invallen voor Kalinauskas. Mooi om hem weer op het voetbalveld te mogen zien.

Lang gebeurde er weinig en besloot verdediger Beerten het heft in eigen handen te nemen. Een aangeraakte poeier van afstand ging rakelings naast, waardoor keeper Hegyi niks hoefde te doen.

Kort daarna hield Kostorz op knappe wijze de bal in bezit na een hoge dieptebal. Die zag Vicario lopen en speelde hem goed in. Vicario stuurde twee verdedigers de verkeerde kant op en ging met een geplaatst schot voor de verre hoek. Op een haar na suisde de bal langs het doel van Calvin Raatsie.

In de eerste minuut van de blessuretijd was Roda dichtbij een treffer, maar een fantastische block van de verdediging voorkwam een tegendoelpunt.

Een waar slotoffensief ontbrak, waardoor de Bosschenaren met een punt naar huis konden gaan.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (69. Boumassaoudi), Kotzebue (45. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Kalinauskas (80. Ahannach), Maas, Henning, Gyamfi (45. Mulders), Kostorz.

Roda JC: Raatsie, Koglin, Bijleveld, Spieringhs, Zauner (83. Daneels), Schmid (75. Güçlü), Ould-Chikh, Röseler, Beerten, Kongolo, Ouaissa (24. Van der Heide).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.