Geen doelpunten bij Telstar – FC Den Bosch

De Bosschenaren blijven ongeslagen in de derde periode. In Velsen-Zuid werd die reeks voortgezet door een doelpuntloos gelijkspel tegen Telstar. Vorige week begonnen Kotzebue en Gyamfi. Tegen Telstar kregen Ogbaidze en Mulders de voorkeur. Voor de rest maakte Tomasz Kaczmarek geen wijzigingen in de basis in vergelijking met de wedstrijd tegen Roda JC.

Heel vroeg in de wedstrijd was daar een grote kans voor FC Den Bosch. Het dynamische duo, Vicario en Kostorz, combineerden feilloos en zorgden samen ervoor dat Kostorz recht op de doelman af kon. Oog-in-oog met doelman Koeman leek het een koud kunstje voor de Poolse spits, maar de keeper stak daar een stokje voor met een knappe redding met zijn voet.

In de 28e minuut kwam doelman Koeman goed weg. Een hoekschop genomen door Ogbaidze werd recht de lucht ingekopt, waardoor Koeman iets moest betekenen. Die grabbelde alleen naast de bal en leek er een uitgelezen mogelijkheid te zijn voor Van Grunsven. Maar een licht contactmoment met de keeper zorgde ervoor dat scheidsrechter Perez er een overtreding in zag.

Een geniale pass van Kalinauskas zorgde voor onduidelijkheid in het strafschopgebied van Telstar in de 35e minuut. Met een fraai lobje wist hij Kostorz te bereiken die daardoor vanaf de achterlijn een goede mogelijkheid had. Hij wist alleen de meegekomen Maas niet te bereiken.

Vlak voor rust viel een corner op rand zestien voor de voeten van Ogbaidze. Die besloot uit te halen en maakte het de doelman erg lastig, maar die wist hem nog net naast te tikken.

Na een eerste helft waarin veel kon maar weinig lukte aan beide kanten, gingen de Bosschenaren rusten met een 0-0 stand.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan het tweede deel.

Meteen na rust lieten De Witte Leeuwen van zich horen. Een korte corner kwam terecht bij Overtoom die vanuit de zestien kon schieten. Via een been ging de inzet net naast. De eerstvolgende corner werd op doel gekopt door Bakker, maar op de lijn was daar Kostorz om Hegyi een handje te helpen.

In de 57e minuut verslikte Maas zich in een actie van de spits van Telstar. Hierdoor ontstond een gevaarlijke aanval. Met een teamgenoot links van hem en alleen Henning nog als verdediger had het een doelpunt moeten zijn. Een zelfzuchtige keuze door te schieten gaf Henning de kans om het schot te blokkeren.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was daar eindelijk weer een kans voor de Bosschenaren. Een tussenkomst van Henning zorgde ervoor dat hij kon opstomen met de bal, een steekpass in de ruimte kon geven en vervolgens Kostorz de kans bood om uit te halen. Jammer genoeg wist Koeman in de korte hoek het schot te pareren.

Waar de eerste helft amper kansen kende, had de tweede helft veel meer te bieden. In de 69e minuut viel de bal heerlijk voor de voeten van Kotzebue. Maar van heel dichtbij kon hij net niet genoeg contact maken met de bal om hem binnen te werken.

In de 76e minuut ontpopte Hegyi zich tot held. Een afstandsschot van Oude Kotte hield hij tegen, maar de redding op het schot van El Kachati was dan nog veel knapper. Vanaf heel dichtbij had het altijd een doelpunt moeten zijn, maar de doelman wist die heel knap onschadelijk te maken.

Iedereen die Telstar een warm hart toedraagt dacht dat de bal in de 88e minuut zat. Maar het schot van Tahiri ging in het zijnet en werd dus ongevaarlijk.

Steeds leek een doelpunt heel dichtbij, maar niemand was deze avond doeltreffend. Een doelpuntloze wedstrijd waarbij de punten werden verdeeld.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, De Groot, Van Grunsven (60. Kotzebue), Vicario, Kalinauskas (74. Ahannach), Mulders (60. Gyamfi), Maas (60. Mbete), Henning, Ogbaidze, Kostorz.

Telstar: Koeman, Kruiver (87. Van de Loo), Apau, Oude Kotte, Turfkruier, El Kachati (81. Tahiri), Giousis (81. Seedorf), Overtoom, Bakker, Guinari, Gravenberch (67. Van den Heerik).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.