Derde doelpuntloze gelijkspel op rij voor FC Den Bosch

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen Helmond Sport. Een wedstrijd met een rood-wit-geel tintje eindigde in het derde doelpuntloze gelijkspel op rij.

Na blessureleed en zijn invalbeurt van vorige week keerde Luke Mbete terug in de basiself. Stan Maas verving aanvoerder Victor van den Bogert, die op het laatste moment afhaakte. Verder begon Tomasz Kaczmarek met dezelfde spelers aan de aftrap als in de wedstrijd tegen Telstar.

Een prachtige opkomst in combinatie met het carnavalsshirt zorgde voor een Oetelse sfeer in De Vliert. Blauw-wit werd rood-wit-geel. En zo werd er afgetrapt bij een nieuwe editie van FC Den Bosch-Helmond Sport.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Anthony van den Hurk, de spits van Helmond kopte de bal in de 8e minuut naast het goal. Het duurde even voordat FC Den Bosch zich voor het eerst meldde met een serieuze kans. In de 26e minuut kon rechtsback Rik Mulders doorstomen aan de rechterkant van het veld. Op aangeven van Jaron Vicario haalde de verdediger van FC Den Bosch overtuigend uit, maar zijn schot ging rakelings naast de paal.

Na een hoekschop van FC Den Bosch in de 35e minuut counterde Helmond Sport gevaarlijk. Ioannis-Foivos Botos kreeg de bal vanaf randje 16 voor zijn voeten en schoot namens de uitploeg hard op doel. Zijn inzet werd knap gekeerd door doelman Krisztián Hegyi.

In de eerste helft vloeide het spel heen en weer, gebeurde er voldoende maar bleven de echte kansen uit.

Na een kwartier in de tweede helft met weinig hoogtepunten zette FC Den Bosch meer druk. Enkele gevaarlijke momenten die hieruit volgde eindigden in corners voor de thuisploeg. Echter slaagde FC Den Bosch er niet in de voorsprong op het scorebord te zetten.

In minuut 85 kregen de Bosschenaren de uitgelezen kans op de voorsprong. Spits Kacper Kostorz gaf de bal geweldig voor maar door een ouderwetse scrimmage belandde de bal op miraculeuze wijze naast het doel.

Het slotoffensief in de blessuretijd was net begonnen, toen spits Kacper Kostorz de 1-0 op zijn schoen dacht te hebben. De Pool was doorgebroken op de helft van Helmond Sport, schoot de bal binnen maar de scheids had al gefloten voor buitenspel. Een vrije trap die volgde uit een overtreding van Helmond Sport werd vervolgens net naast gekopt door dezelfde Kacper Kostorz.

FC Den Bosch wist geen vuist meer te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Zondag 11 Februari speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog beschikbaar in de online ticketshop!

FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, De Groot, Van Grunsven, Vicario, Kalinauskas (60.Boumassaoudi), Mulders (79.Gyamfi), Maas (79.Ikeshita), Henning, Ogbaidze (60.Oulad M’hand), Kostorz.

Helmond Sport: Van der Steen, Van den Eynden, Kratschmer, Ludwig (84.Lorentzen), Kaars, Mallahi (70.Amuzu), Schmidt (84.Schroijen), Botos, Ostrc, Kreekels, Van den Hurk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.