Kan FC Den Bosch de ongeslagen status vasthouden

Voor FC Den Bosch begint zondag de carnaval met een uitwedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag. De Bosschenaren zijn halverwege de derde periode nog ongeslagen, en hopen deze reeks ook in Den Haag voort te zetten.

Vorige week vrijdag speelde FC Den Bosch in eigen huis, in een speciaal Oeteldonk tenue, tegen Helmond Sport. Deze wedstrijd in een sfeervolle Vliert eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Het was ondertussen al de derde wedstrijd op rij, waar FC Den Bosch bij betrokken was, die met de brilstand eindigde. Slechts 2 ploegen speelden vaker op rij doelpuntloos gelijk. FC Den Bosch zelf in 1969 en SVV in 1981. Beiden hadden een reeks van 4 wedstrijden op rij zonder doelpunt.

De Hagenezen zijn dit seizoen hard aan de weg aan het timmeren in hun strijd voor promotie. Vorige week vrijdag speelde de ploeg van Darije Kalezić een uitwedstrijd op bezoek bij TOP Oss. Deze wedstrijd werd in de eerste helft al beslist door doelpunten van Kursad Surmeli, Henk Veerman en Jort van der Sande. Kort voor rust maakte Konstantinos Doumtsios nog een doelpunt voor TOP Oss, maar de 1-3 ruststand werd ook de uiteindelijke eindstand. Doelpuntenmaker Jort van der Sande is een speler met verleden bij FC Den Bosch. De international van Bonaire doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Hij kwam 103 keer in actie voor het eerste elftal van de Bosschenaren waarin hij tot 20 doelpunten wist te komen. Sinds begin dit seizoen komt de aanvaller uit voor ADO Den Haag. Ook Dhoraso Moreo Klas kent een verleden bij FC Den Bosch. Hij kwam in het seizoen 2020/2021 27 keer in actie voor FC Den Bosch.

De twee ploegen troffen elkaar eerder in het begin van dit seizoen. In Stadion De Vliert opende Malik Sellouki in de tweede helft de score namens ADO Den Haag. Een kwartier voor tijd was het Ilias Boumassaoudi die de gelijkmaker binnenschoot voor FC Den Bosch. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wisten de bezoekers via Daryl van Mieghem de voorsprong terug te nemen. FC Den Bosch wist dit niet meer recht te zetten en verloor deze wedstrijd dus met 1-2. Zondag hoopt Tomasz Kaczmarek met zijn ploeg revanche te kunnen nemen.

Na drie keer de nul gehouden te hebben achter elkaar ziet hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek de wedstrijd tegen ADO Den Haag als echte test. “ADO is een team dat echt gebouwd is om deze competitie te kunnen winnen, ze hebben een erg gebalanceerde selectie. Ze hebben met Van Mieghem, Veerman en Van der Sande veel kwaliteit voorin, dit is dan ook echt een test om deze aanvallende kracht af te stoppen”, aldus Tomasz Kaczmarek. Het volledige interview met onze hoofdtrainer is hieronder volledig te bekijken.

De wedstrijd begint zondag om 12.15 uur in het Bingoal Stadion. Ben je niet bij de wedstrijd? De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 4. Ook is de wedstrijd te volgen via onze social media kanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.