FC Den Bosch kansloos tegen ADO Den Haag

Een vroege carnavalszondag in Den Haag liep uit op een nederlaag voor FC Den Bosch. In een wedstrijd waarin de thuisploeg veelal de bovenliggende partij was werd met 3-0 verloren.

Twee wijzigingen in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Salah-Eddine Oulad M’hand startte in de basis in plaats van Shalva Ogbaidze. Mees Laros mocht voor het eerst in zijn carrière starten vanaf de aftrap. Dat ging ten koste van Tomas Kalinauskas.

Het duurde niet lang voordat beide ploegen zich voor het eerst wisten te melden voor elkaars doelen. ADO Den Haag kreeg na een minuut of 5 de eerste mogelijkheid. Een voorzet op Jort van der Sande kon bij de tweede paal niet binnengetikt worden door de oud-Bosschenaar. Aan de andere kant werd Kacper Kostorz diepgestuurd. De spits kapte terug en speelde Oulad M’hand in. Hij haalde uit, maar zijn schot werd geblokt.

Na ruim een kwartier pakte de thuisploeg de voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant werd breed gelegd op Jari Vlak. De middenvelder haalde uit en schoot vanaf een meter of 25 zuiver raak in de onderhoek. 1-0.

ADO bleef het overwicht houden in de eerste helft. De ploeg zocht de weg naar voren, creëerde met enige regelmaat wat voor het doel en FC Den Bosch probeerde er mondjesmaat op de tegenstoot uit te komen. Dat gebeurde met name via lange ballen richting Kostorz.

Vlak voor het half uur kreeg ADO de grootste mogelijkheid tot op dat moment. Henk Veerman ging in de 16 in Luke Mbete hangen, waardoor hij gedwongen was om de bal terug te leggen. Op randje 16 bereikte hij Jort van der Sande, die met binnenkantje voet de bal in de handen van Hegyi plaatste.

In minuut 34 moest Hegyi zich strekken. Justin Ché haalde vanaf een meter of 30 snoeihard uit met een volley. De bal zeilde met een rotvaart richting de kruising, maar met een knappe reactie hield Krisztián Hegyi zijn doel schoon. FC Den Bosch had het lastig met de Hagenezen in de eerste helft.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. ADO Den Haag zocht de aanval, FC Den Bosch probeerde de boel op slot te houden. Enkele kleine kansjes, waaronder afstandsschoten van Justin Ché, resulteerden nog niet in een doelpunt. Na 65 minuten verdubbelde ADO de voorsprong. Een indraaiende hoekschop van Van Mieghem werd door Henk Veerman tegen de touwen gekopt. 2-0.

Enkele ogenblikken later leek ADO zelfs de 3-0 te maken. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd een vrije trap op het hoofd van Waem gelegd. Hij kopte naar de verre hoek, maar zijn poging raakte de binnenkant van de paal. Uit de rebound leek Joel Ideho de bal binnen te tikken, maar een wonderbaarlijke redding van Hegyi voorkwam een derde Haagse treffer. De minuut erop was het Luke Mbete met de redding. Een hard schot werd met een uiterste inspanning gekeerd door de centrumverdediger, die zijn complete lichaam in de baan van het schot gooide.

Een kwartier voor tijd was FC Den Bosch dicht bij de aansluitingstreffer. Jaron Vicario trok naar binnen en maakte met een paar fraaie bewegingen ruimte voor een schot. De linkspoot haalde hard uit, maar raakte de deklat.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. FC Den Bosch kwam niet meer tot een slotoffensief en ADO speelde de wedstrijd uit. In de blessuretijd bepaalde Koudossou de eindstand op 3-0. Een vlugge tegenstoot werd door de invaller achter doelman Hegyi geschoten.

Daarmee verliest FC Den Bosch voor het eerst in de derde periode. Vrijdagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Jong AZ de tegenstander in eigen huis. Tot dan!

ADO Den Haag: Marsman, Asante, Waem, Van Hintum (75. Koudossou), Surmeli, Van Mieghem (75. Van Wolfgang), Veerman, Van der Sande, Ideho (69. Schalk), Ché (84. Derijck), Vlak

FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, Oulad M’hand (60. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders (84. Barglan), Maas (60. Kalinauskas) , Henning (84. Leijten), Laros (60. Kotzebue), Kostorz

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.