NK Junioren atletiek van start gegaan

Foto: Lisette Broess-Croonen / vughtnieuws

In de stromende regen is vrijdagmiddag het NK Juniorenatletiek begonnen. Prins Hendrik staat drie dagen lang in het teken van topsport met de toekomst van de Nederlandse atletiek.

Tegen half zes werd de officiële opening verricht door Valentine Kortbeek, de voorzitter van de organisatie. Ondanks de buien, die vlak voor het begin van het NK begonnen, was ze tevreden over de opening. “We hebben een geweldig team met vrijwilligers en het begin van het evenement is goed verlopen.” Na de opening begonnen vrijwel direct de eerste wedstrijden. De eerste race van het hordelopen verliep niet vlekkeloos. Drie van de deelnemers gingen op de natte baan onderuit, waaronder de koploper. Gelukkig werd de regen daarna een stuk minder en de tweede race verliep zonder problemen.

Tot en met zondag komen in totaal ruim duizend junioren tussen de vijftien en negentien jaar oud in actie op verschillende onderdelen. Onder hen ook enkele atleten van Prins Hendrik zelf. De grote thuisfavoriet is polsstokhoogspringer Koen Koenders, de grootste kanshebber om een gouden medaille in Vught te houden. De wedstrijd in zijn klasse begint zondag om 10.52 uur. Maar ook de andere wedstrijden zijn zeker de moeite waard om te zien. Wie weet zien we enkele toekomstige Olympische kampioenen in actie.

Info: www.atletiek.nl/nk-junioren.

Foto en tekst: Lisette Broess-Croonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen