PH turners naar de NK finale

Links PH team. Boven; Nina Wu, Kate Lankhorst. Onder; Katarah Vlijt, Olivia Kock, Nadia Angelovski
Links PH team. Boven; Nina Wu, Kate Lankhorst. Onder; Katarah Vlijt, Olivia Kock, Nadia Angelovski
Foto: Prins Hendrik Vught

Afgelopen weekend werd door Prins Hendrik op twee plaatsen geturnd. In Almere stonden de halve finales voor de Nederlandse Kampioenschappen voor heren op het programma. Tilburg was het strijdtoneel voor de dames om de plekken in de regiofinale.

Twee PH teams op finale NK
Het mannen-turnen bij PH zit weer in de lift. Na een aantal jaar staan er weer twee teams van PH in de finale van de Nederlandse Kampioenschappen. In Almere turnde het PH team (niveau 4) in hun
subdivisie naar een knappe tweede plaats. Alex Buisman, Jules Besson, Quinn Dekkers en Cheng van den Dungen wisten met een vierde plaats in het algemeen klassement (24 teams) voldoende punten
bij elkaar te turnen wat hen een finaleplaats opleverden.

Mark Verstijnen turnt in een samengesteld team met Voorwaarts uit Veldhoven en Dynamo uit Roosendaal. Zij komen uit op het hoogste niveau van Nederland. Mark turnde met zijn team een solide wedstijd en stelde, met een tweede plaats, een plek in de finale veilig.
De heren gaan zich de komende weken voorbereiden op de teamfinale in Alkmaar. Mark zit ook nog in de race voor het individuele traject en zal over twee weken in Best een gooi doen naar de
finaletickets.

Regionaal succes voor dames PH
In Tilburg mocht een flinke delegatie van PH aantreden. Vier teams van PH gingen de strijd aan met de concurrenten uit de regio.
Twee teams wisten hierbij in de prijzen te vallen. Eén daarvan was het team dat uitkomt in niveau 4.
Dit team is samengesteld met sporters van gymvereniging Best en onze eigen PH-turnsters Senna Vrijssen, Chloe Holten en Fien van Echteld. Helaas kon Chloe niet deelnemen vanwege een blessure. Senna en Fien turnden allebei erg goed en wisten veel punten binnen te slepen voor het team. Na vier toestellen bleek dat genoeg te zijn voor de eindoverwinning en mochten zij de hoogste plek betreden op het ereschavot. Individueel waren er ook successen voor Senna (1 e sprong) en Fien (3 e balk).

In niveau F had PH twee teams. Eén team bestaat volledig uit sporters van PH. Dit team met Nina Wu, Olivia Kock, Katarah Vlijt, Nadia Angelovski en Kate Lankhorst turnde een sterke wedstrijd. Op vloer en balk wisten zij punten te pakken op de concurrenten. Dit resulteerde in een knappe 2 e plaats. Individueel waren er successen voor Nina (1 e meerkamp, 1 e sprong, 1 e vloer, 2 e balk) en Olivia (3 e vloer).

Het andere team van PH, bestaande uit Kim Gouweloos, Vienna Raijmann, Sophia Peters en Jayden van Baardwijk, is samengesteld met sporters uit Veldhoven. Het team kwam helaas wat gehavend aan de start, omdat diezelfde sporters uit Veldhoven niet wedstrijdfit waren en daarom niet deelnamen. Desondanks lieten onze meiden hun kopjes niet hangen en gingen er vol voor. Ze eindigde hiermee met het team op de nette vierde plaats.

In niveau E turnde het team van PH, met Benthe Harmsen, Isis Verhoeven, Viënne Braat, Jalyna de Windt en Lara Bos, een goede wedstrijd. Op het toestel balk wist het team punten te pakken. Helaas was dat net niet genoeg voor een podium plek. Het team eindigde op een keurige vierde plaats.

De komende weken wordt duidelijk welke teams zich hebben weten te plaatsen voor de regionale teamfinales. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden voor de PH-sporters om zich te plaatsen voor de individuele meerkampfinales én de toestelfinales. Die laatste worden door onze eigen vereniging “Prins Hendrik” georganiseerd in het weekend van 8 en 9 juni in de Martinihal.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen