FC Den Bosch verliest derby van koploper Willem II

FC Den Bosch speelde thuis tegen Willem II, uiteindelijk bleven de Bosschenaren met lege handen achter. 1-4.  FC Den Bosch kende twee wijzingen ten opzichte van de wedstrijd tegen TOP Oss. In een nieuwe derby keerden Oulad M’Hand en Boumassaoudi terug in de basis, zij vervangen Ikeshita en Kotzebue.

Een fel begin resulteerde in een gevaarlijk moment voor FC Den Bosch. Zo wist Jaron Vicario na een goede actie ruimte te vinden voor een schot uit de tweede lijn. De bal vloog naast het doel. In minuut tien had Salah-Eddine Oulad M’Hand een kunststukje in gedachte, de aanvallende middenvelder kreeg een vrije trap van ver, schoot van ver maar zijn poging ging net naast.

In de 12e minuut kreeg Willem II haar eerste kans van de wedstrijd. Een afvallende corner kwam terecht bij Jesse Bosch, hij schoot namens de uitploeg de 0-1 binnen.

Nog geen 5 minuten na de goal van Willem II was daar FC Den Bosch. Na een goede aanval over links kwam de bal voor de voeten van Salah-Eddine Oulad M’Hand. De nummer 10 slingerde de bal voor het doel, de voorzet ging aan alles en iedereen voorbij en plofte zomaar binnen in de verre hoek. Zo wist FC Den Bosch al snel op 1-1 te komen.

Willem II was effectief in de eerste helft. Voor het eerst kwamen ze weer voor het doel, waarna het ook meteen raak was. Jeredy Hilterman kreeg de bal vanuit een voorzet voor zijn voeten en schoot de uitploeg in de 25e minuut weer op voorsprong.

FC Den Bosch bleef fel en haalde hieruit zelfs een enorme kans. Spits Kacper Kostorz veroverde de bal op randje 16 van Raffael Behounek en ging alleen op de keeper af. De aanvaller van de thuisploeg wist na goed voorbereidend werk echter niet af te ronden. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. In minuut 40 was het Jeredy Hilterman namens Willem II met een grote kans. De aanvaller verzuimde echter zijn tweede van de wedstrijd binnen te schieten. Het bleef 1-2.

Het spelbeeld bleef in de openingsfase van de tweede helft hetzelfde. Beide ploegen wisten gevaarlijk te worden zonder daarbij écht grote kansen te creëren. Het was Willem II die in de 55e minuut de eerste echte mogelijkheid kreeg in de tweede helft. De bal ging er meteen in. Jeredy Hilterman kwam vrij bij een hoekschop en kopte de 1-3 namens de ploeg uit Tilburg binnen.

FC Den Bosch weigerde zich gewonnen te geven. Een geweldige actie van Salah-Eddine Oulad M’hand zorgde voor een gevaarlijke situatie. De creatieve middenvelder creëerde ruimte voor zichzelf en schoot venijnig in de korte hoek, echter kon keeper Joshua Smits redding brengen namens Willem II. In minuut 76 was het volgende gevaar namens FC Den Bosch daar. Een goede steekbal van invaller Gedion Zelalem kwam terecht bij Kacper Kostorz, de Poolse spits dacht geen seconde na en haalde overtuigend uit. Zijn volley vloog net over.

FC Den Bosch probeerde in de slotfase de aansluitingstreffer te vinden. Een schot van Gedion Zelalem vloog over en enkele voorzetten wisten geen teamgenoot te bereiken. Meer dan speldenprikjes werden het niet. Willem II breidde daarentegen de voorsprong zelfs uit. St. Jago haalde randje 16 uit, raakte beiden palen maar met een beetje geluk viel de bal uiteindelijk toch binnen. 1-4.

Volgende week spelen we op zaterdag in Maastricht tegen MVV. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, Oulad M’Hand (61. Zelalem) , De Groot (79. Laros), Van Grunsven, Vicario, Mulders (79. Barglan), Henning, Ogbaidze (73. Ikeshita), Boumassaoudi (61. Van Bakel), Kostorz

Willem II: Smits, Schouten, Verreth, Doodeman (72. Bokila), Hilterman (79. De Leeuw), Meerveld (87. Svensson), Nizet, Oosting (72. Vermeulen), Behounek, Bosch, St.Jago

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.