Hoogvlieger FC Dordrecht op bezoek in De Vliert

FC Den Bosch speelt vrijdagavond in De Vliert tegen FC Dordrecht. De Schapekoppen beleven een goed seizoen en zullen dus een flinke uitdaging zijn voor de Bosschenaren.

Afgelopen zaterdagavond speelde FC Den Bosch in Maastricht tegen MVV. Na 22 minuten kreeg FC Den Bosch een uitgelezen kans om op voorsprong te komen nadat Dennis Gyamfi binnen de zestien in zijn rug geduwd werd. Verdediger Leroy Labylle kreeg rood voor zijn overtreding en FC Den Bosch kreeg een strafschop. Spits Kacper Kostorz zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Romain Matthys. Na de rode kaart van MVV had FC Den Bosch veel balbezig, toch kwam de ploeg van Tomasz Kaczmarek er niet écht doorheen bij de thuisploeg. Een kwartier voor tijd wist de thuisploeg op voorspong te komen. Na een rommelige situatie voor het doel van FC Den Bosch, wist Remans te scoren. Een slotoffensief van Bossche kant bleef uit, waardoor de Bosschenaren puntloos huiswaarts keerden.

FC Dordrecht speelde haar laatste wedstrijd twee weken geleden. Op vrijdag 15 maart speelde FC Dordrecht in eigen huis tegen FC Eindhoven. In deze wedstrijd begonnen De Schapekoppen goed, een kopbal van Kriwak ging net naast het doel en een afstandschot van ’t Zand spatte uiteen op de lat. Na ruim een half uur dacht Kriwak gescoord te hebben uit een hoekschop maar scheidsrechter Alex Bos gaf aan dat de bal niet over de lijn geweest was. Ook in de tweede helft bleef FC Dordrecht aandringen, een kwartier voor tijd schoot invaller Segecic snoeihard op de paal, waarna de rebound door Schuurman recht op Eindhovense doelman Brondeel geschoten werd. In blessuretijd volgde nog een scrimmage voor het doel van FC Eindhoven, uiteindelijk haalde Schuurman uit maar werd de bal voor de lijn weggekopt door Dahlhaus. Zo was het een klein wonder dat deze wedstrijd doelpuntloos eindigde.

Vorig seizoen werd in Stadion De Vliert overtuigend gewonnen van de bezoekers van vrijdag. FC Den Bosch begon sterk aan deze wedstrijd, na vijf minuten werd Ryan Leijten een-op-een gezet met de doelman, Liam Bossin wist zijn inzet toch te keren en een vroege voorsprong voor de Bosschenaren te voorkomen. Na een half uur aandringen kwam die voorsprong toch op het scorebord. Tomas Kalinauskas gaf een voorzet vanaf de achterlijn, deze voorzet werd, onder druk van Faris Hammouti, in eigen doel gewerkt door Elso Brito. Tien minuten later wist FC Den Bosch de score te verdubbelen. Dennis Gyamfi, Tomas Kalinauskas, Gedion Zelalem speelde met een heerlijke combinatie Danny Verbeek vrij aan de linkerkant. De creatieve Verbeek snelde met de bal de zestien in tot de achterlijn, hierna wist hij met een teruggetrokken bal Faris Hammouti te vinden. De multifunctionele Hammouti tikte van dichtbij de bal binnen. Toen de tweede helft tien minuten oud was bracht FC Dordrecht toch de spanning terug in de wedstrijd. Tidjany Toure werd aangespeeld binnen de zestien en draaide handig weg bij Victor van den Bogert, waarna de Franse aanvaller met finesse de linkerhoek wist te vinden. Toch bleef het hierna niet heel lang spannend. Faris Hammouti won een duel op het middenveld en stak hierna met buitenkant recht Danny Verbeek weg. Verbeek ging in het een-op-een duel om doelman Bossin heen en schoot hierna raak. Na de 3-1 werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en bleven de drie punten in Den Bosch.

Tomasz Kaczmarek: “Morgen is weer een wedstrijd waarin we onszelf kunnen testen. FC Dordrecht is misschien wel het meest getalenteerde team in de competitie. We zullen op ons best moeten zijn morgen om resultaat te boeken. Aan de andere kant weten we ook dat we, zeker thuis, van iedereen kunnen winnen.”

Er wordt om 20.00 uur in Stadion De Vliert afgetrapt. De wedstrijd is te zien op het ESPN schakelkanaal en op ESPN Watch.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.