Bernard Schuiteman gepresenteerd als nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

Bernard Schuiteman is donderdag aan de pers gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch. In deze persconferentie lichtte hij toe waarom hij naar FC Den Bosch is gekomen en wat zijn plannen zijn.  

De aanstelling
Schuiteman kwam is een ervaren man in het voetbalcircuit. Na zijn vertrek bij Feyenoord enkele tijd geleden kwam hij in contact met de investeerders die de aandelen van de hebben. Hun plan omvat niet alleen het versterken van het eerste elftal, maar ook investeren in de jeugdopleiding en scouting. Bernard heeft vastgesteld dat de huidige selectie uit balans is en wil de selectie verkleinen en meer ‘body’ geven, en zal daarvoor een netwerk van scouts gebruiken.

Kaczmarek
De beslissing om de vorige hoofdtrainer, Tomasz Kaczmarek, vrij te stellen van zijn diensten was moeilijk maar noodzakelijk volgens Schuiteman. Hij streeft naar duidelijkheid en wilde vanaf dag één een nieuwe koers uitzetten. Desondanks erkende hij de verdiensten van Kaczmarek, die in een uitdagende periode veel professionalisme binnen de club heeft gebracht. Schuiteman heeft veel vertrouwen in interim-hoofdtrainer William van Overbeek en wil nog alles geven om in de laatste fase van het seizoen punten te halen.

Met een groot netwerk en een schat aan ervaring in het voetbal, is Schuiteman vol vertrouwen dat hij in staat zal zijn om spelers aan te trekken die het verschil kunnen maken voor FC Den Bosch. Belangrijk is dat de nieuwe investeerders zich niet mengen in het sportieve beleid, dat volledig in handen van Schuiteman en zijn team zal liggen. Schuiteman is erg optimistisch en vastberaden om FC Den Bosch naar een hoger niveau te brengen: “Ik denk dat we hier echt iets kunnen neerzetten. We moeten creatief en innovatief zijn, maar daar hou ik wel van.”

Interview met Schuiteman:

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen