FC Den Bosch pakt opnieuw drie punten

Op Sportcomplex Zoudenbalch won FC Den Bosch met 0-2 van Jong FC Utrecht. Hiermee wonnen de Bosschenaren voor de tweede keer op rij en wonnen ze de eerste wedstrijd onder leiding van interim-manager William van Overbeek.

William van Overbeek voerde twee wijzigingen door in de basis van FC Den Bosch ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax. Luke Mbete en Shalva Ogbaidze keerden terug in de basis. Dit ging ten koste van Danny Verbeek en Stan Maas.

Het eerste gevaar van de wedstrijd liet bijna twintig minuten op zich wachten. Kacper Kostorz nam de bal aan op de rand van de zestien en speelde een leep balletje in de loop van Jaron Vicaro. De doelman van Jong FC Utrecht kwam echter snel van zijn lijn en wist het gevaar te smoren. In de openingsfase leken beide ploegen vooral tegen de elementen te voetballen.

Ook Jong FC Utrecht werd enigszins dreigend in de eerste helft. De beloften pikte de bal op het middenveld op en gingen gevaarlijk richting het doel van FC Den Bosch. Een uiteindelijke inzet werd geblokkeerd door Rik Mulders waardoor de thuisploeg een hoekschop kreeg. Uit deze hoekschop werd naast gekopt.

Geen van beide ploegen wist echte kansen bij elkaar te spelen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met de brilstand op het scorebord.

Toen de tweede helft tien minuten oud was kwam FC Den Bosch op voorsprong. Gedion Zelalem won de bal op het middenveld, waarna deze door Salah-Eddine Oulad M’Hand in de voeten van Jaron Vicario gespeeld werd. De creatieve buitenspeler haalde uit, het schot werd van richting veranderd en vloog zo de bovenhoek in. Al moesten we er bijna een uur wachten, het eerste schot op doel was wel meteen raak.

In de 65e minuut creëerde Jong FC Utrecht een grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten. De bal werd vanuit de rechterkant teruggetrokken. Doelman Hegyi pakte het schot van Edhart overtuigend in de korte hoek.

Het laatste halfuur zette de thuisploeg aan om de gelijkmaker te bewerkstelligen. FC Den Bosch zette daar een sterk staaltje verdedigen tegenover. Op basis van veel inzet en strijdkracht wisten de Bosschenaren te voorkomen dat Jong FC Utrecht echte kansen kreeg om een doelpunt te maken.

In de blessuretijd werd de score verdubbeld. De rechtsback van Jong FC Utrecht wilde een bal terugkoppen op zijn doelman, maar deze kopbal ging te ver naar de zijkant voor keeper Dithmer. Hierdoor kon Sebastiaan van Bakel de bal oppikken en binnenschieten.

Net als vorige week maandag wint FC Den Bosch met 0-2 op bezoek bij een beloftenteam. De beloften uit Utrecht bezetten momenteel de 20e plaats op de ranglijst. Door deze overwinning slaat FC Den Bosch een gat van vijf punten met Jong FC Utrecht.

Aankomende vrijdag speelt FC Den Bosch in eigen huis tegen NAC Breda. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via de ticketsite. Tot dan!

Jong FC Utrecht: Dithmer, Van Hees (87. Boumenjal), Kooy, Held, Andersen, Blake (72.Akkerman), Yah (87. Viereck), Van de Haar, Van der Wegen (72. Oehlers), Edhart (72.El Argouioui), Mukeh

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (90. Henning), Mbete, Zelalem. Oulad M’Hand (76. Ikeshita), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders (85. Gyamfi), Ogbaidze (76. Boumassaoudi), Kostorz (90. Van Bakel)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.