Zwaluw VFC geen stunt, wel trots na mooie bekeravond

Het was wederom een prachtig bekeravontuur, maar Zwaluw VFC is er net als vorig jaar net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de districtsbekerfinale. Het twee klassen hoger spelende GOES was donderdagavond in de halve finale met 2-4 te sterk, al kreeg het die overwinning zeker niet cadeau.

Voor rust kon Zwaluw niet veel meer dan verdedigen. Hoewel het daar aardig in slaagde, scoorden de Zeeuwen wel tweemaal (beide keren via een vrije trap). De thuisploeg kwam niet verder dan een indraaiende corner van Martin de Laat op de lat en een kans voor Quinten van Haaren, die alleen voor de keeper faalde.

Drie keer scheepsrecht
Direct na de thee was het wél raak op het sfeervolle Vughtse sportpark. Mateo Malbasic bracht de spanning terug na een mooie aanval en toen Van Haaren een vrije trap op de bovenkant van de lat kopte, gingen de toeschouwers er eens goed voor staan. Het werd eerst nog 1-3, maar daarna was drie keer alsnog scheepsrecht voor Van Haaren. Hij kopte een hoekschop binnen, maar vijf minuten voor tijd ging de wedstrijd alsnog in het slot. Eerst werd een Zeeuwse inzet nog van de lijn gehaald, maar in tweede instantie was het wel raak: 2-4.

Na afloop was aanvoerder De Laat realistisch en vooral trots: “Jammer dat het niet gelukt is, maar we hebben reclame gemaakt. Met name in de tweede helft, toen we heel goed speelden en hoger druk konden zetten. Voor rust hadden we het heel moeilijk. Knap dat we wederom zo ver gekomen zijn. Nu moeten we de nacompetitie zien te halen en proberen te promoveren. Daar hebben we de kwaliteiten voor.”