Sport- en cultuuractiviteiten toegankelijk voor mensen die in armoede leven

Foto: MOVE Vught

In de gemeente Vught heeft 1 op de 14 kinderen recht op een vergoeding van Stichting Leergeld. Dit gaat om ongeveer 500 kinderen. Veel van deze kinderen én hun ouders doen niet mee aan activiteiten. Geen muziekles en ze zijn niet lid van een sportvereniging. En dan hebben we het hier in het voorbeeld alleen over kinderen die in beeld zijn bij Stichting Leergeld, maar er hebben nog veel meer inwoners van de gemeente Vught financiële problemen. Ook volwassenen.

Via verschillende fondsen worden kosten vergoedt, daarom is geld doorgaans geen probleem. Er zijn wel verschillende belemmeringen waar iemand tegenaan loopt die, als je weet hoe, vrij makkelijk op te lossen en te voorkomen zijn.

Wil jij dat jouw vereniging of organisatie voor mensen die leven in armoede toegankelijk is? Dan zullen er stappen gezet moeten worden. Daarom wordt er op maandagavond 13 mei een bijeenkomst georganiseerd voor aanbieders van sportieve of culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging, muzieklessen, dansgroepen of een beweeggroep voor ouderen.

Tijdens de bijeenkomst wordt je meegenomen in stappen die gezet kunnen worden en wordt geïnventariseerd waar jij tegenaan loopt. Het is heel concreet je kunt meteen met dingen aan de slag

Wil jij ook dat iedereen mee moet kunnen doen? Kom dan naar deze bijeenkomst! Aanmelden? Mail naar: [email protected]

Datum: maandag 13 mei. Tijd: 19:30 tot 21:30 uur. Plaats: De huiskamer van Wij Omarmen, Moleneindstraat 1 in Vught. De bijeenkomst wordt aangeboden door: Plaza Cultura, Welzijn Vught en MOVE Vught in samenwerking met Wij Omarmen en het Kernteambestaanszekerheid.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen