Laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor FC Den Bosch

FC Den Bosch speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In een bijna uitverkochte Vliert wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen FC Emmen.

Vorige week vrijdag speelde FC Den Bosch in Venlo tegen VVV-Venlo. FC Den Bosch was voorafgaand aan deze wedstrijd drie wedstrijden ongeslagen en won haar laatste twee uitduels. Jaron Vicario kon op slag van rust na hoog druk zetten de openingstreffer maken. De creatieve middenvelder noteerde daarmee naast zijn negen assists ook zijn derde doelpunt van het seizoen. Kort na rust maakte Levi Smans een fraai doelpunt om de Venlonaren op gelijke hoogte te brengen. Maar de Bosschenaren ging goed om met deze tegenslag. Kacper Kostorz speelde Salah-Eddine Oulad M’hand aan binnen de zestien. De laatstgenoemde schoot FC Den Bosch snel weer op voorsprong. Oulad M’hand scoorde daardoor twee duels op rij. Een kwartier voor tijd kwam VVV-Venlo weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Levi Smans werd door Michail Kosidis binnengekopt. Enkele minuten voor tijd nam FC Den Bosch voor de derde en laatste keer de leiding in de wedstrijd toen Kacper Kostorz een lage voorzet van Mees Laros binnentikte. Ook de Poolse spits scoorde daardoor twee duels op rij, dit doelpunt was Kacper Kostorz zijn zestiende doelpunt van het seizoen. In Covebo Stadion – De Koel werd gewonnen waardoor FC Den Bosch al vier wedstrijden ongeslagen bleef, waarvan de Bosschenaren er drie wonnen.

FC Emmen speelde afgelopen maandag in eigen huis tegen Helmond Sport. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong toen Piotr Parzyszek een strafschop benutte. Hierna werden de grootste kansen genoteerd door de thuisploeg. Tot twintig minuten voor tijd bleef het verschil één doelpunt. Toen scoorden huurlingen Patrick Brouwer en Vicente Besuijen, waardoor FC Emmen met een 3-0 voorsprong uit bereik bleef van de bezoekers uit Helmond. Zo won FC Emmen het duel tegen de directe concurrent voor een play-off plaats. Door deze overwinning bezet de ploeg uit Emmen momenteel een 9e plaats op de Keuken Kampioen Divisie ranglijst, deze plek geeft momenteel recht op een play-off ticket.

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch in Emmen tegen FC Emmen. De thuisploeg creeerde in de eerste helft van die wedstrijd de grootste kansen die veelal gekeerd werden door doelman Jakub Ojrzynski. Tien minuten voor rust kreeg FC Emmen een strafschop voor een vermeende handsbal binnen de zestien. Jari Vlak nam de verantwoordelijkheid van het nemen van de strafschop, de middenvelder die ondertussen naar ADO Den Haag vertrokken is schoot de bal hard in de benedenhoek. In de tweede helft kon FC Den Bosch in deze wedstrijd geen vuist maken en FC Emmen verzuimde om de score verder uit te breiden. Hierdoor eindigde het in Emmen met een 1-0 stand.

Er wordt vrijdag om 20.00 afgetrapt in Stadion De Vliert. De wedstrijd is te zien via het ESPN schakelkanaal en live te zien via ESPN Watch. Ook is de wedstrijd te volgen via de socialmediakanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.