FC Den Bosch speelt laatste wedstrijd van seizoen bij FC Eindhoven

De laatste wedstrijd van het seizoen staat vrijdag alweer op de planning. FC Den Bosch hoopt uit bij FC Eindhoven met een overwinning af te sluiten en zo de laatste vier uitwedstrijden van het seizoen te winnen.

Vorige week vrijdag speelde FC Den Bosch in een uitverkochte Vliert tegen FC Emmen. Tien minuten voor rust schoot Poolse spits Piotr Parzyszek de bezoekers op voorsprong. Op het uur verdubbelde Vicente Besuijen de voorsprong van FC Emmen. Ondanks de achterstand bleef FC Den Bosch druk uitoefenen richting het doel van de bezoekers. Een kwartier voor tijd viel een vrije trap voor de voeten van Ricardo Henning. De ingevallen centrale verdediger haalde snoeihard uit en wist doel te treffen. Na de aansluitingstreffer bleven de Bosschenaren gas geven en zoeken naar een gelijk

maker. Ondanks de uitstekende steun van de supporters, het goede spel en een aantal kansen bleef deze gelijkmaker uit. FC Emmen won met 1-2 in De Vliert.

FC Eindhoven speelde vorige week vrijdag in Helmond tegen Helmond Sport. Op Sportpark de Braak dwong Helmond Sport een vroege voorsprong af toen Antony van den Hurk de score opende. De aanvaller van de thuisploeg speelde in het verleden voor zowel FC Eindhoven als FC Den Bosch. Tien minuten voor tijd schoot Arno van Keilegom de 2-0 binnen. Zo verloor FC Eindhoven in Helmond. Door deze nederlaag bezet de ploeg uit Eindhoven momenteel de 15e plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren bemachtigde de afgelopen twee seizoenen een ticket voor de play-offs, deze reeks wordt dit seizoen niet voortgezet.

Eerder dit seizoen ontmoette beide ploegen elkaar in De Vliert. In deze wedstrijd waren kansen zeldzaam. Yuya Ikeshita en Ilias Boumassaoudi schoten namen FC Den Bosch van afstand maar stuitte respectievelijk op doelman Jorn Brondeel en de lat. Ozan Kökçü wist namen de bezoekers de score te openen na 55 minuten. Een voorzet viel via Tom Sas voor de voeten van de middenvelder. De international van Azerbeidzjan haalde doelgericht uit en wist het net te vinden. FC Eindhoven won eerder dit seizoen dus met 0-1 in De Vliert.

Er wordt vrijdag om 20.00 afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd is te zien via het ESPN schakelkanaal en live te bekijken via ESPN Watch. Ook is de wedstrijd te volgen via de socialmediakanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.