Vughts duurrecord biljarten voor het goede doel

Foto: Vughts Duurrecord

Bjorn Oskam gaat voor de tweede keer in zijn biljartcarrière het Vughtse duurrecord biljarten aanvallen. In de Rio Bar speelt hij 46 uur onafgebroken tegen 46 verschillende tegenstanders. Aan de recordpoging is een goed doel verbonden: Bjorn wil zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Traditiegetrouw is er volop te doen tijdens de recordpoging: DJ’s, artiesten en blaasorkesten uit Vught en omgeving bieden entertainment en mentale ondersteuning. Wethouder Mark du Maine verricht op vrijdag 24 mei om 19:00 uur de afstoot van de eerste partij.

“Twee nachten achtereen wakker blijven. Dat is wel zwaar, maar ik zie er eigenlijk niet tegenop”, zegt uitdager Bjorn Oskam. “Er is in het café gelukkig veel te doen. Het voordeel is ook dat het lekker vroeg licht wordt. Dat vind ik prettig. Ik probeer goed uitgerust aan de uitdaging te beginnen. Vrijdag overdag alles op het gemak en daarna relaxed om zeven uur aan de slag.”

Bjorn speelt tegen 46 verschillende tegenstanders: clubgenoten, regionale toppers en plaatselijke prominenten. Ook als je geen fervent biljartliefhebber bent, is het genieten geblazen van de patronen die driebanders op het biljart neerleggen.

Het goede doel
Ieder jaar zorgt biljartvereniging Rio Bar dat een goed doel een financiële injectie in de schijnwerpers staat. Dit jaar is dat de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. “Ik ben zelf vader van twee gezonde ventjes”, vertelt Bjorn. “Het is moeilijk voor te stellen hoe zwaar het als ouder moet zijn om je kleine hummeltje te zien strijden tegen een zeldzame kwaal. De stichting zorgt voor regelmatig voor een lichtpuntje voor de getroffen gezinnen.”

Happening
Het is natuurlijk belangrijk om goed te eten en te drinken. “Niet aan één stuk koffie drinken”, weet Bjorn. “Want als de cafeïne is uitgewerkt komt de man met de hamer. Aan de hand van het advies van een voedingsdeskundige verzorgt Inge de Waard voor mij een uitgekiend eeten drinkpatroon. Maar mijn belangrijkste voedingsmiddel is misschien wel de gezelligheid.” En dus zorgen DJ’s, carnavalsclubs en artiesten uit Vught en omgeving voor een fantastische happening in de Rio Bar.

Een van de grootste
Biljartvereniging Rio Bar is een van de grootste café-biljartverenigingenvan Nederland. “Volgend jaar hebben we 20 teams in competitie”, zegt Sharon Verhoeven, eigenaresse van het café. “Het is een café waar je komt om iets te doen: biljarten, darten en sport kijken bijvoorbeeld. Het is bijzonder fijn dat een groot aantal leden helpt bij dit unieke, hartverwarmende evenement.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen