Doe mee met Family Fit FC bij FC Den Bosch

15 sep , 17:39 Sport
fcdb top oss 004 2
Wil je werken aan een gezonde leefstijl? Meld je dan nu aan voor ‘Family Fit FC’ het 12-weeks leefstijlprogramma bij FC Den Bosch, speciaal ontworpen voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en hun ouders. Het programma vindt plaats in het iconische Stadion De Vliert!
Locatie: Stadion De Vliert
Startdatum: Maandag 16 september 2024
Duur: Iedere maandag avond 12 weken lang (t/m 9 december) Tijd: 18:30 – 20:00
Vrijwel iedereen weet dat gezond eten en voldoende bewegen belangrijk zijn, maar het is vaak een uitdaging om deze levensstijl daadwerkelijk te omarmen. Vanaf september gaat FC Den Bosch Foundation een nieuw project lanceren om beweegarmoede tegen te gaan: ‘Family Fit FC’. Dit innovatieve programma is erop gericht gezinnen te helpen ongezonde gewoontes te doorbreken en hun vitaliteit te verhogen door middel van een gezondere levensstijl.
Family Fit FC is geïnspireerd door EuroFIT, een wetenschappelijk onderbouwd programma ontwikkeld door het UMC Amsterdam. Dit leefstijlprogramma maakt gebruik van de aantrekkingskracht van professioneel voetbal om een gezondere en actievere levensstijl te bevorderen. Wat Family Fit FC uniek maakt, is de focus op gezinnen in plaats van op individuen. In samenwerking met het UMC Amsterdam heeft de FC Den Bosch Foundation een plan ontwikkeld dat families ondersteunt in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl.
Hoe ziet het programma eruit?
Gedurende twaalf weken komt een gezin naar het stadion van FC Den Bosch, waar negentig minuten per sessie wordt gewerkt aan gezondheid. Het programma omvat theorie over voeding en lichaamsfuncties, maar de focus ligt vooral op bewegen en het ervaren van plezier in fysieke activiteit.
Wat kun je verwachten?
  1. Bewegen in het Stadion: Ontdek de kracht van beweging met leuke en uitdagende activiteiten op- en om het veld het stadion. Van voetbalclinics tot circuittrainingen, er is voor ieder wat wils!
  2. Voeding die je Energiek Maakt: Leer alles over gezonde voeding en hoe je lekkere, voedzame snacks kunt maken. Onze diëtisten geven workshops en praktische tips om thuis gezond te eten.
  3. Slaap en Schermtijd: Verhoog je welzijn met inzichten over het belang van goede slaap en hoe je schermtijd kunt beheersen. Ontvang praktische tips om een evenwichtige levensstijl te bereiken.
  4. Spanning en ontspanning: Werk aan je mentale gezondheid met sessies over stressmanagement en zelfvertrouwen. Onze experts begeleiden je naar een positiever en veerkrachtiger leven.
Waarom Meedoen?
  • Unieke Locatie: Ervaar de magie van trainen en leren in een echt voetbalstadion.
  • Gezinsactiviteiten: Versterk de band met je kind door samen te werken aan jullie gezondheid.
  • Professionele Begeleiding: Werk met ervaren coaches en spelers.
  • Nieuwe Vrienden: Ontmoet andere jongeren en ouders die dezelfde doelen nastreven.
Hoe Aanmelden?
Schrijf je nu in via de QR-code of via [email protected], bel ons op 073 646 4700 voor meer informatie. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt!
Kom in actie en geef jouw gezondheid een boost! Samen maken we een verschil. Samen bereiken we doelen. Samen in het stadion.