FC Den Bosch geeft galavoorstelling tegen Jong AZ (6-0)

17 aug , 11:44 Sport
fcdb j az 2 1686
Na de nederlaag in Eindhoven kwam Jong AZ op bezoek. In de Bossche Bombonera beloonde FC Den Bosch het publiek voor de massale steun. 6-0!
David Nascimento wijzigde zijn elftal op drie plaatsen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Eindhoven. Gravenberch, Laros en Barglan starten de wedstrijd tegen Jong AZ en vervangen daarbij Van Hedel, Mulders en Acheffay.
In de openingsfase van de wedstrijd begon te thuisploeg sterk, in het eerst kwartier van de wedstrijd had FC Den Bosch al drie grote kansen gehad. Knöll stift de bal richting de tweede paal maar doelman Deen weet de bal net over het doel te tillen. De tweede kans was een vrije trap van Burgering, ook dit schot wist doelman Deen tegen te houden.
In de vijftiende minuut wist de thuisploeg het eerste doelpunt te maken. Törles Knöll gaf de bal voor en Gravenberch wist de bal van dichtbij in het doel te schieten.
Van Leeuwen wist in de 23e minuut de bal van buiten het strafschopgebied tegen de binnenkant van de linkerpaal te schieten vanuit daar valt de bal in het rechter zijnet. De derde goal viel voor de Bosschenaren al binnen vijf minuten na de tweede goal. Vanuit een hoekschop van Burgering kopte Henderikx de bal in de verre hoek.
Dankzij deze doelpunten ging FC Den Bosch rusten met een comfortabele en dik verdiende voorsprong.
Na de rust wisten de Bosschenaren al binnen vijf minuten een goal te maken. Burgering haalde uit en schoot de bal in de benedenhoek en maakte zo de 4-0. Net na de goal van FC Den Bosch maakt Jong AZ speler Esajas een overtreding op Barglan waaruit een rode kaart werd gegeven. Jong AZ moest na 53 minuten met een man minder verder.
David Nascimento wisselde flink door vanaf de rode kaart. Zo vielen Stan Maas en debutant Denzel Kuijpers in na een uurtje. FC Den Bosch controleerde met een man meer het spel en zocht geregeld de weg naar voren. Tien minuten voor het einde kwam daar de volgende treffer. Debutant Kuijpers haalt uit in de 81e minuut en wist zo de 5-0 te maken voor FC Den Bosch. Een debuut met een gouden randje.  Vlak voor tijd kwam er ook een zesde Bossche treffer. Hicham Acheffay stond slechts drie minuten in het veld, toen hij wist te scoren. De buitenspeler dribbelde richting het doel en schoot de bal achter doelman Deen.
Zo wint FC Den Bosch de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong AZ met 6-0. Volgende week is MVV te gast. Tickets zijn verkrijgbaar via de online ticketshop. Tot Dan!
FC Den Bosch: Van de Merbel, Van den Bogert, Henderikx, Knöll, Van Leeuwen (76, Van Hedel), De Groot (76, Keijser), Burgering (82, Acheffay), Gravenberch (59 Kuijpers), Bakala, Laros, Barglan (59, Maas)
Jong AZ: Deen, Dijkstra (60, Dekkers), Berkhout, Atikallah, Esajas, Kalisvaart, Gerold (60, Oerip), Boogaard (60, Van Aken), Zeefuik (60, Van Duijn), Smit, Daal (81, Toppenberg)