FC Den Bosch krijgt MVV Maastricht op bezoek

22 aug , 17:54 Sport
fcdb selectie en veldportretten raw 0492
Na de geweldige avond vorige week in de Bossche Bombonera, staat morgen alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. MVV Maastricht komt op bezoek in Stadion De Vliert. 
Vorige week wist FC Den Bosch met 6-0 te winnen in eigen huis. Mede dankzij de geweldige support wist FC Den Bosch Jong AZ met 6-0 aan de kant gezet. Al vroeg kwam FC Den Bosch op voorsprong via Danzell Gravenberch. Op aangeven van Törles Knöll tikte de Gravenberch na een kwartier de 1-0 binnen. In de 23e minuut verdubbelde Thijs van Leeuwen de voorsprong met een pegel van afstand en voor het half uur kopte Stan Henderikx de 3-0 binnen. Dit was voor hem zijn eerste in het betaald voetbal. In de tweede helft zorgde Byron Burgering binnen vijf minuten met een fraai schot van afstand voor de 4-0. Jeremiah Esajas kreeg namens Jong AZ rood na 53 minuten. Uit frustratie tackelde de linksback Sheddy Barglan van achter, waardoor Jong AZ met 10 man verder moest. Met een man meer wist FC Den Bosch de score nog verder op te voeren. Invaller Denzel Kuijpers beleefde een onvergetelijke avond. Hij maakte zijn debuut en scoorde meteen zijn eerste goal in het betaald voetbal. Hicham Acheffay zorgde met een geplaatst schot van buiten de 16 voor het slotakkoord. Hij tekende voor de 6-0. David Nascimento over deze wedstrijd: “Als je 6-0 wint kijkt iedereen naar de doelpunten, hoe wij er zes hebben gescoord. Maar als ik de wedstrijd terugkijk, heb ik ook tegen de spelers gezegd, dan ben ik vooral trots op hoe goed wij als team gespeeld hebben. De jongens hebben zoveel dichtgelopen voor elkaar, zodat we niet altijd man op man stonden achterin. Middenvelders en aanvaller die zoveel werk verricht hebben dat we geen goal tegen kregen. Daar ben ik het meest trots op.”
Wie ook trots terug kan kijken op vorige wedstrijd is Thijs van Leeuwen. Hij pakte iedere onderscheiding die deze week uitgereikt werd door de Keuken Kampioen Divisie. Hij won dankzij zijn sterkte optreden een plekje in het Team van de Week, zijn doelpunt werd verkozen tot Doelpunt van de Week en hij werd ook uitgeroepen tot Speler van de Week.
Tegenstander MVV kent een matige start van de competitie. MVV is de enige ploeg die nog altijd doelpuntloos is in de KKD. Wel pakte het eerder deze week een punt tegen Jong Ajax. In Amsterdam waren beide ploegen in evenwicht en scoorden ze beiden niet. 0-0. David Nascimento over deze ploeg: “Het is een team met ervaren krachten. Spelers als Bryan Smeets en Sven Braken zijn echt ervaren spelers. Het is geen naïeve ploeg als je kijkt naar hoe ze voetballen. Ze willen graag opbouwen, maar als het niet anders kan gaan ze gewoon voor de lange bal. Het wordt een andere wedstrijd dan vrijdag. MVV zal af en toe vertragen, maar wij spelen thuis. Wij moeten de dynamiek en intensiteit an vorige week terughalen. Ook in de dynamiek met de tribunes. Wij willen het publiek meekrijgen. De strijd tonen die zij graag willen zien”
De wedstrijd van begint om 20.00 uur. Kaarten zijn online nog verkrijgbaar. Ook zijn de kassa’s geopend voor de wedstrijd.