FC Den Bosch speelt gelijk tegen Jong AZ (0-0)

12 dec 2023, 9:59 Sport
trainer fc den bosch scaled
Op maandagavond moesten de Bosschenaren afreizen naar het AFAS Trainingscomplex. Beide ploegen gaven weinig tot niks weg en moesten hierdoor de punten delen.
Tomasz Kaczmarek maakte maar een wijziging in de basisopstelling in vergelijking met de wedstrijd tegen Jong Ajax. De schorsing van Mbete was voorbij en hij kwam voor Maas in de plaats.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was rustig. Zowel Jong AZ als FC Den Bosch waren zoekende. Bij balbezit namen de ploegen weinig risico’s. De Bosschenaren oogden wel fel en lieten zich niet commanderen door de thuisploeg. Zonder de bal werd er goed doorgejaagd om de bal weer te proberen te veroveren. Het was alleen nog wachten op de kansen. Wachten tot het eerste schot tussen de bal duurde lang. In de 31e minuut besloot Meerdink vanaf rand zestien Roggeveen te testen. Maar met dat schot had de doelman geen enkele moeite die hem simpel op kon rapen. De twee teams gaven weinig weg op defensief gebied. De eerste helft bracht weinig opmerkelijks en de tweede helft moest hopelijk meer gaan brengen. De mannen gingen in ieder geval aan de thee met de brilstand.
Aan beide kanten werd een wijziging doorgevoerd in de kleedkamer. De Bosschenaren kwamen fel de kleedkamer uit en zorgden voor druk op de juiste momenten. Hierdoor kwam FC Den Bosch tot twee keer toe aan een schot in de eerste vijf minuten na rust. Keeper Kuijsten werd alleen nog niet getest.
In de 53e minuut werd een corner op unieke wijze laag en hard voorgegeven door de thuisploeg. Het leidde tot een geplaatst schot in de verre hoek maar daar stond Nick de Groot geniaal opgesteld om de bal van de lijn af te halen. Hij voorkwam hiermee de voorsprong voor de thuisploeg.
De tweede helft was aanvallend veel aantrekkelijker. Allebei de teams namen meer risico om naar voren te voetballen en dat resulteerde in schoten aan beide kanten. Weinig tussen de palen maar de intentie om een doelpunt te gaan maken was meer aanwezig.
Door het inbrengen van Ikesita ging FC Den Bosch net iets anders staan. Ikeshita stond in balbezit op linker aanvallend middenveld en schoof bij het verdedigen verder naar achter waardoor Vicario samen met Kostorz de bal af konden gaan jagen. Dit resulteerde in meer balbezit en meer fouten aan Alkmaarse zijde.
De Bosschenaren combineerden richting het strafschopgebied van de Alkmaarders fraai en kwamen daardoor weer twee keer tot schoten toe. Eerst was het De Groot die van afstand kon aan gaan leggen en later was het Ikeshita die in de zestien vrij kon uithalen. Van beide momenten werd alleen niet geprofiteerd omdat de bal tot tweemaal toe niet goed werd geraakt.
Richting de slotfase van de wedstrijd voerde FC Den Bosch de druk nog verder op. In de 83e minuut leek Kalinauskas te scoren door geweldig hard in de verre hoek te schieten, maar doelman Kuijsten pareerde hem op wonderbaarlijke wijze.
Met nog een paar minuten te gaan moest Zelalem helaas geblesseerd het veld verlaten. Hij kon niet meer verder en werd vervangen door Mees Laros.
In de blessuretijd was daar nog bijna de voorsprong voor FC Den Bosch. De bal kwam perfect voor de voeten van Van den Bogert die alleen niet keeper Kuijsten wist te passeren. Bovendien stond hij ook nog buitenspel. De wedstrijd eindigde dus met dezelfde als waar mee begonnen werd. 0-0. En dus werd een punt meegenomen vanuit Alkmaar.
Aankomende vrijdag speelt FC Den Bosch thuis tegen De Graafschap. Heb je nog geen tickets? Ga dan naar: tickets.fcdenbosch.nl. Tot dan!
FC Den Bosch: Roggeveen, van den Bogert, Mbete, Zelalem (87. Laros), de Groot (82. Gyamfi), Vicario, Mulders, Henning (46. Maas), Ogbaidze (82. Kalinauskas), Boumassaoudi (63. Ikeshita), Kostorz.
Jong AZ: Kuijsten, van Aken, Stam, Dekker (63. Engel), Dekkers, Schouten (63. Kerssens), Kewal, Kwakman, Meerdink, Reverson (46. Smit), Daal.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.