FC Den Bosch speelt gelijk tegen MVV Maastricht (1-1)

25 aug , 10:50 Sport
fcdb mvv 3752
Een gelijkspel in De Vliert. FC Den Bosch ontving MVV Maastricht voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. FC Den Bosch kwam op een 1-0 voorsprong, maar hield uiteindelijk één punt over. 1-1.
Geen wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong AZ. David Nascimento zag na de 6-0 overwinning geen reden om zijn elftal om te gooien.
In de openingsfase van de wedstrijd waren er weinig kansen aan beide kanten. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld over en weer, maar tot serieuze doelpogingen kwam het niet. Beide ploegen gingen slordig om met het balbezit, waardoor de wedstrijd moeilijk los kwam.
Na 25 minuten kwam er leven in de brouwerij. Byron Burgering krulde een vrije trap richting de kruising vanaf een meter of 20. Doelman Matthys liet zich niet verrassen en pakte de bal. In dezelfde minuut kreeg Gravenberch de kans op de openingstreffer. Via Bakala kwam de bal bij Knöll terecht. De spits bediende Gravenberch ineens, waardoor hij 1-op-1 kwam te staan. Oog-in-oog met Matthys kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. Hij verkleinde zijn doel goed, waardoor Gravenberch de bal er niet langs kreeg.
Na 38 minuten veerde het stadion op. Een dubbele kans voor FC. In eerste instantie ontsnapt Byron Burgering aan de rechterflank. De buitenspeler kwam de 16 in en schoot op de keeper. In de rebound haalde Laros hard uit, maar zijn inzet werd óók gekeerd door Matthys.
FC Den Bosch had de smaak te pakken. Na een geweldige aanname vond Törles Knöll de ruimte om te schieten. Zijn poging treft geen doel.
Even later was het wel raak voor FC Den Bosch. Törles Knöll werd de diepte ingestuurd en behield het overzicht toen hij de 16 in kwam. De spits was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Danzell Gravenberch die, net als vorige week, voor de openingstreffer tekende. 1-0!
In de tweede helft begon FC Den Bosch waar het gebleven was. Byron Burgering kwam door aan de rechterflank en legde de bal panklaar voor Gravenberch bij de tweede paal. Ongelukkig kreeg de spits de bal er niet in. Hij raakte van dichtbij de paal.
Toch was het MVV wat op gelijke hoogte kwam. Na 52 minuten tekende Basri voor de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder van MVV was alert bij de tweede paal en tikte de 1-1 achter Van de Merbel.
MVV had de smaak te pakken en zocht de aanval na de gelijkmaker. Bijna leek de ploeg op voorsprong te komen, toen Sven Braken na 55 minuten op de paal kopte.
Enkele minuten later was FC Den Bosch dichtbij. De ingevallen Van Grunsven ging achter de bal staan bij een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Van Grunsven schoot hard, maar vond de vuisten van Matthys op weg naar het doel.
De wedstrijd lag open in de tweede helft. Beide ploegen speelden vol voor de winst, wat de wedstrijd zeker ten goede kwam. Kansen waren er voor beide ploegen, maar gescoord werd er nog niet.
Ruim tien minuten voor tijd hield De Vliert haar adem in. Vanuit de kluts kon Bryan Smeets de bal meenemen richting het doel van FC Den Bosch. De ervaren kracht wachtte lang met schieten, maar schoot slap naast het doel.
FC Den Bosch had het betere van het spel én van de kansen in de tweede helft. De Bosschenaren kwamen geregeld voor het Maastrichtse doel. Niet met de minste kansen. Na 84 minuten kreeg De Groot de uitgelezen kans op de winnende. Acheffay zette vanaf rechts de bal voor richting de tweede paal, waar De Groot opdook. De Groot probeerde het vanuit een kansrijke positie, maar was te onstuimig in zijn poging. De bal ging ver over.
In de slotfase hield Pepijn van de Merbel FC Den Bosch nog op de been met een fraaie redding. De sluitpost wist een hard schot knap te keren.
FC Den Bosch zocht nog naar de winnende treffer, maar kwam niet tot scoren. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Vrijdag gaan we op bezoek bij Jong Ajax. Kaarten voor de buscombi zijn te verkrijgen via de online ticketshop of aan de receptie van De Vliert. Tot dan!
FC Den Bosch: Van de Merbel, Van den Bogert (80. Maas), Henderikx, Knöll, Van Leeuwen (80. Acheffay), De Groot, Burgering, Gravenberch (67. Kuijpers), Bakala (57. Van Grunsven), Laros, Barglan (67. Mulders)
MVV Maastricht: Matthys, Aktas, Coomans, Smeets (85. Penders), El Basri, Braken, Slegers (80. Librici), Buifrahi (90. Silva Timas), Kleinen, Zeegers, Schenk