FC Den Bosch wint in slotfase van Jong AJAX

01 sep , 10:24 Sport
fcdb spelers binnen jpeg 1922
Een aantrekkelijke wedstrijd op Sportcomplex de Toekomst. Een wedstrijd die overliep van de kansen werd beslist in het voordeel van FC Den Bosch. Een treffer van Acheffay in de slotfase zorgde voor de eindstand. 1-2!
Geen wijzigingen in de basiself bij FC Den Bosch. David Nascimento koos voor dezelfde elf namen als tegen MVV. Miki Bakala viel vorige week met een blessure uit, maar is dus op tijd hersteld voor het treffen met Jong Ajax.
De wedstrijd begon aantrekkelijk. Na twee minuten kreeg Jong Ajax al haar eerste mogelijkheid. Rechtsback Alders kwam op aan zijn flank en schoot in de handen van Van de Merbel. Een minuut later een levensgevaarlijke kans voor FC Den Bosch. Danzell Gravenberch gaf een balletje tussendoor op Törles Knöll. De spits kon in de zestien vrij uithalen, maar trof doelman Setford op weg naar het doel.
Na zes minuten was het wel raak voor FC Den Bosch. Byron Burgering kreeg de bal aan de linkerkant en kwam naar binnen. De rechtsbuiten werd nauwelijks aangepakt op weg naar het doel en besloot te schieten. Met een bekeken schot legde hij de bal met zijn linker perfect in de verre hoek.
Jong Ajax nam het initiatief na de tegentreffer. De beloften voerden de druk flink op in het eerste kwart van de wedstrijd en kwamen onder anderen via Banel en Rijkhoff tweemaal dichtbij een gelijkmaker. De eerste poging ging over, de tweede ging naast.
FC Den Bosch wist zo nu en dan ook voor het doel te komen van de tegenstander. En als het er kwam, was het gevaarlijk. Na een klein kwartiertje stuurde Gravenberch Burgering de diepte in. De maker van het eerste doelpunt bediende Knöll in de zestien, maar de spits kreeg de bal in twee pogingen niet voorbij Setford.
De kansen regen zich aaneen in deze wedstrijd. Een poging in de zestien van Burgering en een afstandsschot van Knöll namens FC Den Bosch zorgden voor opleving op De Toekomst. Toch kwam Jong Ajax in de 24e minuut langszij. Een snelle opbouw kwam aan de linkerflank bij Banel terecht. Op snelheid nam hij de bal mee en zette de bal laag voor het doel voor. Daar stond spits Rijkhoff vrij om in te tikken. 1-1.
Het spel golfde op en neer. Het snelle combinatiespel van Jong Ajax tegen het directe voetbal van FC Den Bosch zorgde voor voldoende mogelijkheden aan beide kanten. Na 34 minuten werd FC Den Bosch gevaarlijk. Bakala stuurde Gravenberch de diepte in met een bal van achteruit. Samen met Burgering brak hij uit, maar besloot zelf te schieten. Het schot was te wild en zeilde daardoor naast het doel.
In de tweede helft schoot Jong Ajax uit de startblokken. Jaydon Banel ontfutselde de bal en kon alleen richting het doel. Vanuit een scherpe hoek, dicht op de achterlijn, schoot de buitenspeler zelf op doel. Medespelers waren mee, maar Banel schoot hem voorlangs. Een minuut later kreeg Faberski een grotere kans namens de thuisploeg. De jonge Pool kwam 1-op-1 met Van de Merbel, maar tikte de bal net naast het doel.
In minuut 51 werd ook FC Den Bosch weer eens gevaarlijk. Vanuit en snelle tegenstoot kreeg Van Leeuwen de bal perfect klaargelegd op randje 16. De nummer 10 haalde hard uit, maar miste doel op een haar.
De wedstrijd bleef open, maar het aantal kansen daalde. Beide ploegen kwamen geregeld in de buurt van het doel, maar grote kansen bleven lange tijd uit. Er werd veel gewisseld aan beide kanten. FC Den Bosch werd onder andere via de ingevallen Acheffay twee keer gevaarlijk. De derde keer was het dan ook raak voor Acheffay. Aan de rechterkant stoomde Burgering door. Hij gaf de bal voor richting Denzel Kuijpers. De ingevallen spits liet de bal lopen, waardoor Acheffay binnen kon schieten. 1-2 voor FC Den Bosch!
In de blessuretijd drong Jong Ajax nog aan voor de gelijkmaker. Victor van den Bogert kroonde zichzelf tot reddende engel. Vlak voor het eindsignaal haalde de captain knap de bal van de lijn.
Hierdoor bleef het 1-2 voor FC Den Bosch en keren we met 3 punten terug naar Brabant.
Nascimento na de wedstrijd bij ESPN: “Misschien had Jong Ajax wel het beste spel, maar wij hebben het goed opgepakt. Zeker in de tweede helft hebben we dat gedaan. We gingen wat opportunistisch spelen. Wat ik goed vond is dat ik iedereen heb zien vechten om de punten mee naar Den Bosch te nemen.”
Na de interlandperoide spelen we in eigen huis tegen ADO Den Haag. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar via www.tickets.fcdenbosch.nl of aan de receptie van het stadion. Tot dan!
Jong Ajax: Setford, Alders, Verschuren, Janse, Jetten (67. Bouwman), Brandes (84. Chahid), Faberski (75. Speksnijder), Mokio (67. Verkuijl), Konadu, Rijkhoff, Banel (84. Wolff)
FC Den Bosch: Van de Merbel, Van den Bogert, Henderikx, Knöll (86. Kuijpers), Van Leeuwen, De Groot, Burgering, Gravenberch (63. Jonathans), Bakala (63. Van Grunsven), Laros (63. Acheffay), Barglan (70. Mulders)