Kan FC Den Bosch de goede vorm vasthouden

20 sep , 12:56 Sport
fc den bosch
Na een geslaagde voetbalweek met twee overwinningen op zak, speelt FC Den Bosch in een goedgevulde Vliert tegen FC Emmen. De Bosschenaren hopen hier de goede vorm van de laatste weken een vervolg te geven.
Afgelopen maandag speelde FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen de beloften van FC Utrecht. De Bosschenaren begonnen goed aan de wedstrijd, een uitstekende eerste helft resulteerde in een 2-0 voorsprong. Een rake kopbal van Gravenberch en een eigen goal van Wessel Kooy bezorgde FC Den Bosch de comfortabele ruststand. FC Den Bosch kwam goed uit de kleedkamer en wist na rust via dé man in vorm, Byron Burgering, de score uit te breiden. De buitenspeler van FC Den Bosch maakte met zijn linker een prachtig doelpunt. Een geplaatste bal verdween buiten bereik van de doelman in de kruising. Mees Bakker onderscheidde zichzelf vervolgens door een penalty te stoppen. De doelman van FC Den Bosch kon na geblesseerd uitgevallen te zijn tegen ADO Den Haag (gewoon) starten en keepte een uitstekende wedstrijd.
Door hun goede optreden tegen Jong FC Utrecht hebben Byron Burgering en Mees Bakker een plekje verdiend in het KKD team van de week. Mees Bakker kroonde zichzelf door zijn uitstekende wedstrijd zelfs tot speler van de week. Het is de tweede keer dat een Bosschenaar deze prijs pakt dit seizoen, eerder ging Thijs van Leeuwen er met de trofee vandoor. Byron Burgering’s doelpunt werd uitgeroepen tot doelpunt van de week. Een goede oogst voor de Bosschenaren, die er met beide individuele prijzen vandoor gaan deze week.
Tegenstander FC Emmen speelde thuis, in een aantrekkelijk duel, gelijk tegen Vitesse. De twee ploegen ontliepen elkaar nauwelijks, zowel in het spelbeeld als in het scoreverloop. De ploeg uit Emmen kwam drie keer op voorsprong maar telkens wist Vitesse weer op gelijke hoogte te komen. Een goal van invaller Evina leek de wedstrijd in het voordeel van FC Emmen te beslissen. Totdat daar plots Giovanni Büttner opdook, die net voor het eindsignaal, met een droge knal de gelijkmaker binnenschoot, 3-3. FC Emmen wist door de late goal van Büttner nog geen thuiswedstrijd te winnen dit seizoen.
Vorig seizoen verloor FC Den Bosch in eigen huis van de ploeg uit Emmen, 1-2. Goals van Parzyszek en Besuijen zorgde ervoor dat FC Den Bosch na 59 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Ricardo Henning deed namens de Bosschenaren nog wel iets terug maar het was niet genoeg voor een resultaat.
FC Den Bosch kan komende vrijdag voor de vierde keer op rij een overwinning boeken. Na succesvolle weken tegen onder andere ADO Den Haag en de beloften elftallen uit Utrecht en Amsterdam willen de Bosschenaren de goede vorm doortrekken. Toch zal de wedstrijd van morgen niet eenvoudig zijn. Nascimento: “Ik vind dat FC Emmen een héél goed team heeft. Daarom is het belangrijk dat we morgen goed van start gaan en de dingen blijven doen die we het hele seizoen al goed doen. Voor elkaar blijven werken en als team strijden voor een goed resultaat.”
De wedstrijd is vrijdagavond te zien op ESPN 4 en begint om 20:00 uur. De wedstrijd is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch. Kaarten zijn er nog (minimaal) beschikbaar. Ga hiervoor naar de online ticketshop of kom langs in het stadion. De kassa’s op het voorplein zijn  geopend, zolang er kaarten beschikbaar zijn.