Koploper FC Den Bosch ontvangt Vitesse

17 okt , 15:39 Sport
fc den bosch ado den haag 2 0 2542
Kees Vos Fotografie
FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd staat in het teken staat van ‘80 jaar Bossche vrijheid’. De Bosschenaren gaan er in eigen huis alles aan doen om de koppositie te verdedigen.
De vorige speelronde was er een om niet snel te vergeten. Een wedstrijd in een volle, kolkende Vliert eindigde in extase. Lang was het onzeker of FC Den Bosch zich zou verzekeren van het periodeschild. De Graafschap was immers naar Den Bosch gekomen om te winnen en maakte er een échte wedstrijd van. Het waren De Superboeren die na 35 minuten met 0-1 voorkwamen, Het stadion viel even stil.
De Bosschenaren hadden het moeilijk en dus besloot hoofdtrainer David Nascimento na een uur gespeeld te hebben in te grijpen. De wissels van de coach bleken gouden wissels te zijn. Invaller Hicham Acheffay vond met een voorzet op maat zijn mede-invaller Vieiri Kotzebue, die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Niet veel later sloeg Kotzebue opnieuw toe, een rake kopbal liet De Vliert trillen op haar grondveste. FC Den Bosch stond op dat moment bovenaan en verzekerde zich, ondanks een late gelijkmaker van De Graafschap, van de periodetitel. David Nascimento bewees wederom zijn vakmanschap als trainer doormiddel van zijn wissels die het tij wisten te keren.
Tegenstander Vitesse verloor de laatste wedstrijd in eigen huis tegen FC Volendam. Het waren de Volendammers die voor rust al met 0-2 voorstonden. Vitesse deed na rust via clubtopscorer Miliano Jonathans nog wel iets terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat. De ploeg uit Arnhem staat mede door puntenaftrek op een 19e plaats en zal er dus alles aan doen de punten mee naar Gelderland te nemen.
Van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen Vitesse gingen er vier gewonnen. Alleen de meest recente wedstrijd in 2005 ging verloren. In een bekerduel waren de Arnhemmers  toen met 1-2 te sterk voor FC Den Bosch. Mochten de Bosschenaren morgen niet verliezen dan is het de negende ongeslagen wedstrijd op rij.
Na de gewonnen periodetitel moet FC Den Bosch weer verder. Als nummer één van de competitie is de ploeg waakzaam voor meer tegenstand. David Nascimento is op zijn hoede voor Vitesse: “Het is echt een heel goed team, als je Vitesse laat voetballen dan kunnen ze er makkelijk doorheen spelen. Ik verwacht een leuke, open wedstrijd met twee teams die graag de aanval zoeken. Vitesse heeft een gretige ploeg waar wij op voorbereid zullen zijn,” aldus de trainer van FC Den Bosch.
De wedstrijd is gratis te zien via Star Channel, het open kanaal van ESPN. FC Den Bosch – Vitesse begint om 20:00 en is ook live te volgen via de socials van FC Den Bosch.