Lastige uitwedstrijd voor FC Den Bosch

22 okt , 7:32 Sport
roda fc den bosch uitvak2 scaled qj0v5qrys4biasxey685xtxffi65v2r5hkeli23fao
FC Den Bosch
Dinsdag gaat FC Den Bosch op bezoek bij FC Volendam. De degradant uit de Eredivisie won pas twee thuiswedstrijden dit seizoen. De Bosschenaren zijn in vorm en gaan in Noord-Holland vol voor de winst.
Vrijdag 18 oktober speelde FC Den Bosch in wederom een volle Vliert tegen Vitesse. In een enerverend duel tussen FC Den Bosch en Vitesse trok de thuisploeg aan het langste eind: 4-2. Beide teams begonnen met het mes tussen de tanden. In een gelijk opgaande eerste helft wist Vitesse-topscorer Jonathans, kort voor rust zijn ploeg naar een voorsprong te schieten. Toen de rust voorbij was wist Danzell Gravenberch de gelijkmaker binnen te werken. De Bossche treffer deed de wedstrijd veranderen, met kansen aan beide kanten werd het een aantrekkelijk schouwspel. Een subtiel stiftje van Vieiri Kotzebue leek doel te treffen, het was echter Nick de Groot die het laatste zetje gaf: 2-1. De voorsprong leek van korte duur na de het snoeiharde schot van Miliano Jonathans. Na 81 minuten was de stand weer gelijk. In de slotfase drukten de Bosschenaren door: Mikulas Bakala zette de thuisploeg kort na de tegentreffer weer op voorsprong. In blessuretijd besliste Rein van Hedel de wedstrijd definitief met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Vitesse probeerde nog terug te komen, maar Den Bosch gaf de overwinning niet meer uit handen in de slotfase. Nascimento: ”We waren de eerste helft zéér slordig, daar profiteerde de tegenstander van. Daar in tegen zijn we de tweede helft met heel veel kracht, beleving en strijd begonnen. We wonnen de wedstrijd puur op karakter, en scoren gewoon vier goals”.
Na een wisselvallige start heeft FC Volendam de weg naar boven gevonden. Zo won aanstaand opponent van FC Den Bosch haar laatste twee wedstrijden. Afgelopen vrijdag waren de Volendammers op bezoek in Friesland, tegen SC Cambuur werd met 1-2 gewonnen. Een fraaie actie van Robert Mühren bezorgde Volendam de voorsprong. Via de ervaren Michael de Leeuw kwamen de Leeuwarders op gelijke hoogte. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, totdat kersverse aanwinst Brandley Kuwas in extremis de winnende binnenkopte: 1-2. Zo won FC Volendam opnieuw een uitwedstrijd en zal het met veel vertrouwen toeleven naar het duel met de Bosschenaren.
FC Den Bosch heeft het lastig tegen FC Volendam de laatste jaren. Van de afgelopen tien Keuken Kampioen Divisie-duels tussen FC Volendam en FC Den Bosch wisten de Bosschenaren er slechts twee te winnen. Zes keer ging de winst naar de Volendammers. Bij het laatste onderlinge duel wist FC Volendam te winnen en terug te keren naar de Eredivisie.
FC Den Bosch hield in de laatste twee uitduels in de Keuken Kampioen Divisie de nul en kan voor het eerst sinds oktober-november 2018 drie opeenvolgende clean sheets boeken buitenshuis. Toch zijn de Bosschenaren gewaarschuwd, het Andere Oranje scoort makkelijk dit seizoen en heeft met twee ervaren spitsen veel kwaliteit voorin. Nascimento: “Volendam heeft misschien wel een van de beste teams van de Keuken Kampioen Divisie met veel Eredivisie ervaring. Ze hebben veel kwaliteit, vooral voorin hebben ze spitsen die kunnen scoren. We weten waar ze als team minder in zijn, daar hebben we ook op getraind. Na tien wedstrijden staan we tot op heden nog op de eerste plaats, we hebben iets goed gedaan en op die manier gaan we ook proberen de wedstrijd tegen FC Volendam te winnen”.
De wedstrijd is te zien op ESPN 1 en begint om 20:00 uur. FC Volendam – FC Den Bosch is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch.